Milyen konyakot vegyek?
Figyelt kérdés
Vacsoravendégem lesz, és tudom, hogy a konyakot kedveli. Aperitifnek milyet vegyek? Valami jó minőségű, finomra gondoltam. Természetesen nem horror áron.2021. nov. 9. 06:40
1/11 anonim válasza:
Ha tényleg "cognac" kell és nem brandy annak úgy 12E az alja.
2/11 anonim válasza:
kerdezz ra,hogy mit ajanl? mi a kedvence? vagy mond,hogy te fozol a piat meg 0 hozza.
4/11 Phoney válasza:
Nem horror áron (mondjuk 10-15e /0,7L közt) jobbak a Jerezi brandyk, mint a francia cognacok. Mondjuk Carlos I. (ez csak egy tizes, és ennyiért mindent ver) vagy Gran Duque de Alba.
Ha 10 alatt akarsz, akkor tényleg Ararat 5, ha az nincs, esetleg Torres 10. Hipermarketes kínálatból inkább ne vegyél semmit, hacsak nem adsz ki ott egy cognacért annyit, amennyit ők kérnek, mert ott egy sima Hennessy VS is lehet 15e.
5/11 anonim válasza:
10 alatt ez szerintem jobb az Araratnál, de tényleg nagyon kevés opció van ennyiért: [link]
Ez is csak azért van 10 alatt, mert Szlovákiából küldik, magyar webshopokban 12, áruházakban 15 körüli.
Ha ennél is kevesebbre gondoltál, akkor ne cognac-kal próbálkozz, hanem valami finom 3-4 ezres borral.
6/11 anonim válasza:
Ennel jobb nem kell! Hennessy V.S. [link] ... kiprobaltam a sokkal komolyabbakat is, de hetkoznapi fogyasztasra nincs jobb a Hennessy V.S.-nel :)
7/11 Phoney válasza:
Lehet, hogy a Martell VS jobb egy árnyalattal, mint az Ararat5, de annyival is ér többet nála. Ajánlani én igazából azért nem merném, mert ez egy elég nyers párlat, a legtöbben legalább egy kicsit elegánsabbra gondolnak, amikor konyakot akarnak. (És ha már nyers jellegű brandy, akkor szerintem a 10e körüli armagnacok jobbak ebben.)
8/11 anonim válasza:
Hennessy-ből van 2dl-s kivitel, ha csak egy vendégnek kell és tényleg csak aperitifnek akkor vegyél egy olyat, annyi elég.
9/11 anonim válasza:
Mit jelent a nem horror ár nálad?
10/11 A kérdező kommentje:
10 ezer környékén.
2021. nov. 10. 04:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!