Ha valami vörösboros mártásos, az tartalmaz alkoholt vagy sütés során semleges lesz?
Figyelt kérdés
2021. okt. 19. 17:09
1/4 anonim válasza:
Ha elég ideig van forralva miután belekerült a bor (pár perc), akkor csak egész kis mennyiség marad benne.
Szerintem nyugodtan vezethetsz, ha ez ihlette a kérdést.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, vezetés miatt kérdeztem. Köszi!
2021. okt. 19. 17:16
3/4 anonim válasza:
Eltekintve attól, hogy a sütés/fözés során az alkohol elpárolog, egyébként sincs benne mérhetö mennyiség.
Ha kiszámolod, hogy egy adagba mennyi alkohol jutna, akkor egyértelmü, hogy egy diannás cukorban vagy kanalas gyógyszerben több az alkohol, mint az alkohollal készült ételekben.
4/4 Kustany válasza:
Ne aggódj. Az alkoholos mártásokból az alkohol az az első, ami főzés közben kipárolog. A forráspontja úgy 80 celsius körül van, azaz ha a mártáson csak forralnak egyet, akkor az már a elpárolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!