Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy lehet érezni napok múlva...

Hogy lehet érezni napok múlva is az alkohol hatását?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hogyan lehetséges az, hogy egyik nap iszok több mennyiségben alkoholt, és napok múlva is vannak olyan időszakok, amikor olyan érzésem van, hogy még mindig van bennem alkohol?

2021. szept. 27. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Mert nem feltétlenül tudja kidolgozni a szervezeted feltétlenül egy nap alatt, plusz a másnaposságokért kevésbé az alkohol, inkább a lebontásából keletkező aldehid a felelős.

Attól, hogy eltelik 24 óra, vagy alszunk 6-8 órát még nem nullázódik a szervezetünk, mint egy kilóméteróra.

2021. szept. 27. 21:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha napok múlva is érzed, akkor aznap nagyjából alkoholmérgezésig ittad magad. Ilyen durván, hirtelen leterhelni a szervezetet, az azért nem túl egészséges... Mondjuk alkoholizálni amúgy se az, de van az a tempó, amit fel tud dolgozni a szervezet, van amit meg nem.

Ezt a tempót nem hogy nem tudja feldolgozni (mondjuk a májad) de ha már szerepel a pálinka a kereső szavak közt, érdemes megjegyezni, ilyen mennyiséggel lazán összeszedhetsz egy akkut hasnyálmirigy gyulladást, azt meg vagy túléled, vagy nem. Nem okoskodásból mondom, csak hátha érdekel... :)

2021. szept. 28. 04:49
 3/4 Phoney ***** válasza:
71%
NAPOK múlva nem lehetsz még mindig ittas, képtelenség. Ez utóhatás, és részben vagy egészben pszichés is lehet.
2021. szept. 28. 09:58
 4/4 A kérdező kommentje:

1.: köszi a választ, gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet. Gondolom az is rájátszhat, hogy nem ettem előtte, üres gyomorra ittam.

2.: nem hiszem, hogy ez állhat a háttérben, ugyanis tudtam magamról, nem ittam le a sáros földig magam.

3.: nem, ittas semmiképpen sem vagyok, alkohol nincsen a szervezetemben, inkább maga az érzés olyan.

Mindegyikőtöknek ment a pont, köszi. (:

2021. szept. 28. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!