4 koktél soknak számít? Okoz másnaposságot?
Helytől is függ. Ahol nem zsidóskodják el a piát, ott akár 4 Cuba Librétől is be lehet bhaszni. Az is fontos, hogy ki mit ért pl. Cuba Libre alatt. Van ahol ez szimpla bacardi rum + cola, de volt ahol portoricoi-t (60%) raktak bele, sőt olyan verzióval is találkoztam, ahol Bacardi fehér + barna rum + még vmi alkohol (tán triple sec). Ugyanígy jártam a Zombie-val, hogy az egyik helyen volt benne vagy 5 pia féle + nagyon szép látványosan volt elkészítve (és 5 dl volt), az egy másik helyen csak áfonya szirup + 2 féle pia hozzádva, és az egész egy full kicsi pohárban 0 designal volt kiadva.
Egyik koktélozásom így nézett ki: 2 Cuba Libre, aztán Daiquiri, aztán Long Island Iced Tea, végül Zombie... De nem lettem másnapos, holott volt aztán alkohol mennyiség, és kb. 2 óra alatt.
De egyébként rohadtul nem olcsó dolog azért, hogy csak bebhaszarints, (sztem) ezért is érdemes olyan helyet felkutatni, ahol még látványa is van az italnak (vagy legalább a régi hagyományokat őrzik pl. cukrozott pohár Martinihez, v olíva, cherry, kis esernyő stb...) :D pl. egy Shark Bite v egy Bob Marley, esetleg egy Flaming Lamborghini-ra mindig mosolyogva emlékezek vissza :D Naa, meg a Zombie brain is tök látványos :D
házilag készítik vagy valamilyen szórakozóhelyen/bárban? ha bárban akkor nem lesz tőle bajod, max igyál hazafelé/lefekvés előtt fél liter vizet.
ha házilag készül a koktél, akkor simán fejbe vághat már 2 is.
ha nem akarsz másnapos lenni, figyelj hogy jó sokat igyál (vizet) a koktélozás közben. egy koktél - egy pohár víz, ennyi könnyen lecsúszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!