A grappa végülis olyan mint a törkölypálinka csak olasz országban csinálják?
Az íze egy jobb grappának olyan mint egy törkölypálinkának? Vagy teljesen más?
Például az ilyenekre :
Ezek végülis olyanok mintha itthon törkölypálinkát csináltunk volna a megnevezett szőlők törkölyéből?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha lehet az ízéről és hasonlókról kérek választ , olyantól aki már kóstolta.
A
Hasonló, de eddig a legrosszabb grappa amit ittam is csak a jobb törköly pálinkákkal volt összehasonlítható.
Különbség, hogy mivel kötelezően hordóban van érlelve, ezért nem ritka egy kis bariquós mellékíz. Illetve sok grappának van kissé muskotályos vagy akár tokaji aszúra hajazó illata és mellékíze.
Két grappát vettem tavaly, mindkettő hordóban érlelt (bár ez a grappánál sem kötelező). Az egyiket lehet itthon kapni, ez a Luigi Francoli.
Nem volt olyan különbség, amire azt mondanád, hogy "na ez nem törkölypálinka", de igaz, hogy mindkettő lazább, kerekebb volt egy kicsit a hordóban érlelt magyar törkölyök átlagánál (mondjuk olyan nagyon sokat azokból se kóstoltam, de a magyarok pikánsabbak, harapósabbak voltak, ezeket is szeretem). Ettől függetlenül mindkettő karakteres és korrekt minőség volt. Nyilván grappából sem csak ilyen készül, de gyanítom, hogy ez a gyakoribb.
Ami különbözik a törkölypálinkától, az az olyan ágyas grappa, amit nem szőlővel ágyaztak, mert azt akár fűszerezni is szabad, ami ugyan külön kategória, de a grappán belül, tehát grappaként lehet címkézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!