Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ezek szerint mennyi sört...

Ezek szerint mennyi sört szabadna innom hétvégenként?

Figyelt kérdés
Minden hétvégén bulizok és meg szoktam inni egy este alatt kb 8 sört, ez évek óta így megy.De csak hétvégén iszom. Mondjuk pénteken este elmegyek bulizni és megiszok 8 sört, kiüt teljesen. Szombaton már nem iszok, max 1-2 őt. Voltam laborban és a bilirubin szintem picit magasabb a kelleténél és a vizeleti sav. Az orvos azt mondta hogy csökkentsem a sört a minimumra, mert ez hosszútávon májkároskdást okozhat. A 4 sör heti 1 szer egy este alatt sok? Csak és kizárólag sört iszok. Vagy mennyit szabadna ilyenkor inni? Ha ezek az értékek picit magasak
2021. júl. 16. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Az orvos persze, hogy azt mondja, abból baj nem lehet, ha nem iszol semmit. Nem sok amennyit megiszol. Lehet alkoholistázni!
2021. júl. 16. 15:34
 2/8 A kérdező kommentje:
A 8 nem sok egy este alatt? :D
2021. júl. 16. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
A 8 nagyon sok. 1-2 sör simán belefér. Tehát igyekezz minél kevesebbet, ha egészséges akarsz maradni.
2021. júl. 16. 15:46
 4/8 grafno ***** válasza:

Apám már 40eve iszik sört , de csak azt. Utóbbi 10evben napi min 6. De mióta nyugdíjban van mar 3eve napi 10-16doboz(4%os) plusz 3-4 doboz cigi. Most lesz 61. A maja meg bírja. En napi 6-8t iszok és nekem is azt mondta a doki hogy vegyek vissza. A gamma érték magasabb mint a normál kicsivel.

Nekem max napi 2t mondott a doki mert a kálium is fogy a szervezetből és heti 2nap amikor semmi nincs.

2021. júl. 16. 16:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem csípjél le 2-3 darabot a pénteki adagból vagy csak két hetente igyál ennyit, a másik hétvégén meg max napi 2-3 sört.

Napi 1-2 sör lenne az, amit elvileg hosszútávon bírnia kellene egy felnőtt férfi májának. Ehhez képest a heti 6 + 2 nem tűnik soknak, csakhogy az egyszerre nagy mennyiséget rosszabbul tolerálja a szervezet.

2021. júl. 16. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:
*heti 8 + 2
2021. júl. 16. 17:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Sör függő vagyok úgyhogy marha nehéz lesz 1-2 sörre csökkenteni. 1-2 sör az annyi mint a semmi kb 😂
2021. júl. 16. 18:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Tegnap csak 3 sört ittam meg. Mintha nem is ittam volna, meg sem éreztem
2021. júl. 17. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!