Uvegdemizsonban meddig lehet eltarolni a bort?
Elég sok mindentől függ, a teljesség igénye nélkül:
-Rendesen le tudod zárni, pl. csattal vagy dugóval, ami szorul benne?
-Pincében tárolod, ahol hűvös van, minimális a hőingadozás és napfénytől teljesen védett?
-Milyen jellegű a bor? A borok 99%-át 1-2 éven belüli fogyasztásra készítik. Ezek a borok idővel nem lesznek jobbak, teljesen mindegy mennyire teszed el őket. Egyes borok sokkal jobban eltarthatóak, mint mások, mert magasabb a sav-, tannin- vagy cukortartalmuk.
Az sem mindegy milyen gyakran nyitogatod azt a demizsont, mert a bor sajnos oxidálódik, pl. ha egy frissen lekénezett bort töltesz a demizsonba, 6 hónapig nem nyitod ki és utána egyszerre megisszátok az egészet akkor nem olyan lesz, mintha minden második héten kitöltesz belőle 2 pohárkával 6 hónapon keresztül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!