Régen úgy a 80 ás években 90 és eleje tényleg a legmenőbb ital volt a konyak?
Szomszédok retrot nézek és már rendesen megkívántam annyit konyakoznak.
Milyet vegyek?
Ha retró akkor a Lánchíd konyak rémlik, rákerestem és van, de szerintem nem ugyanaz már... Azt ugye tudod, hogy a cognac nevet levédték, szóval a brandy-t keress, vagy igazi cognac-t, ha lóvés vagy.
Sokak számára a konyak jelentette "a" minőségi rövidet, igen. Persze volt belőle olcsó is, az is nagyon népszerű volt. Nagyjából azt a szerepet töltötte be a köztudatban, mint amit most a whisky. (Persze konyak alatt most a brandyt értve, nem a francia cognacot.)
Hogy milyet vegyél, hát kezdjük ott, hogy mennyit szánsz egy üvegre és milyen rövideket szeretsz? Ami szerintem már élvezhető annyira, hogy nem csak pénzkidobás, az pl. az Ararat 5 vagy a Torres 10, kicsit drágábban a Carlos I., Grand Duque d'Alba, Cardenal Mendoza.
ma 09:16
A Napoleon eredetileg a cognac egyik jelölése, az más kérdés, hogy legtöbbször olcsó brandyk fantázianeveként használják. Nincs "a" Napoleon, hanem sok különböző italra van rányomtatva, cognacra is.
Akkor a Carlos I-t ajánlanám, szerintem tízezerért remekmű. Szupermarketekben nem szokott lenni, de keress olyan webshopot/italboltot, ahol személyesen át tudod venni.
Ha más nem, Hennessy VS-t is lehet még tizesért találni, az sok helyen van, és az sem rossz.
1-es vagyok
Látjátok, ennyire értek hozzá 😂
A Dallas sorozatban rengeteget whisky folyt le mindenki torkán. Amikor kaptam egy díszcsomagolt Grant whisky-t, megkóstoltam, de nagyon 💩 volt. Elcseréltem egy finom ír likőrre az egyik haverral. Mindketten jobban jártunk: ő olcsóbban szerezte meg az italt, mi meg a nejemmel ,eg tudtuk inni az "ajándékot". Ez ráadásul 2-szer esett meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!