Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mért isznak annyit a Skandináv...

Mért isznak annyit a Skandinávok? Mi a bajuk?

Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 19:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Honnan veszed, hogy sokat isznak? Durva ez az átlagositás.
2021. máj. 13. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Bizonyára a fél évig tartó sötétség..
2021. máj. 13. 20:32
 3/15 anonim ***** válasza:
27%

A svédek és a finnek rengeteget isznak. A svédek alapból gyenge idegrendszerű emberek, az ország dögunalom és nincs mit csinálni, a családok nagy része "minden faluban egy gyerek". Ez értelmes embernek ugyan nem adna okot függőség kialakítására, de itt mégis ez van.

1-es: ha egy társadalom nagy részére jellemző valami, akkor igenis lehet általánosságban beszélni. Nyilván senki nem annyira hülye, hogy azt higgye, mind a 10 millió svéd iszik.

2021. máj. 13. 20:47
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

Biztos vagyok benne, hogy annyit nem isznak, mint a magyarok.

Eltek kint Svedorszagban ismeroseim, iszonyatosan draga az alkohol meg az o fizetesukhoz kepest is, azert toljak inkabb a snüsszt.

2021. máj. 13. 20:50
 5/15 anonim ***** válasza:
64%
Én eret is vágnék, ha olyan hideg és napfény nélküli helyen kellene élnem.
2021. máj. 13. 21:08
 6/15 anonim válasza:
32%
Én nem értem miért isznak, egész nap sáskákra lövöldöznék a helyükben, mert van ott bőven fegyver, meg sáska is.
2021. máj. 13. 21:49
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Èn Svédországban élek és az én mércémhez képest sokat isznak. VAgyis inkább máshogy isznak mint a magyarok. Itt pénteken mindenki kötelezöen megy alkoholt venni, mert hétvégén szinte kötelezö inni. Itt komolyan mindenki megdöbben, hogy én nem iszok. Pedig nem is vagyok anti-alkoholista.
2021. máj. 13. 23:03
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
Azt még elmesélem, hogy egyszer voltunk grillezni haveroknál aik megkérdezték hogy sört vagy bort kérek-e a kajához. Eszükbe sem jutott, hogy van aki nem iszik alkoholt. Volt döbbenet. Szabadkoztak, hogy jaj bocs nem vettünk üditöt.
2021. máj. 13. 23:05
 9/15 A kérdező kommentje:

"Honnan veszed, hogy sokat isznak? Durva ez az átlagositás."

Közismert!

Óriási probléma az alkohol a skandináv országokban külön történelme van ott az alkoholnak aszem a norvégok vagy a svédek az 1600as években kis híján kihaltak miatta! xD

A svédeknél be van tiltva hogy boltban saját célból piát vegyél és hazavidd helyette el kell menniük külön ivós helyre ahol lehet inniuk!

2021. máj. 14. 00:49
 10/15 A kérdező kommentje:

Azt hogy a történelemben egy olyan helyen a megmaradáshoz kellett meg értem!

Csak én azt nem értem hogy a mai modern rendszerben meg a jóléti társadalmukban ami közismerten a legkiegyensújozotabb hogy hogy még mindig ekkora probléma?

2021. máj. 14. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!