Valami jó piát tudok ajánlani (többi lent)?
Tudtok valami jó minimum 30% os piát ajánlani ami
1. finom
2. 7dl ne kerüljön többe belőle 2000Ft-nál! Nem tudom milyen a jó nem ittam még sokféle piát és azokból is állatában csak olcsót rosszízűt!
2000-ből leginkább vodkát lehet venni.
Vagy Fütyülőst, mondjuk van, akinek nem jön be (pálinkás-finomszeszes likőr, szerintem iható.
Vagy olyan krémlikőrt, amiben van whisky/brandy is (lásd címke), 2000 körül már vannak finomabbak.
Más égetett szeszt (rum, brandy, whisky) ennyiért inkább ne. Finomszesz csak akkor legyen a címkén, ha likőrről van szó.
Lehet, hogy a Hubertus is ízlene, bár Jónak nem nevezném.
5dl royal vodka 150-200 g aszalt áfonya/meggy + némi virágméz
fogsz egy tiszta üveget, 1/3-ig megtöltöd áfonyával vagy meggyel...felöntöd annyi mézzel, hogy ellepje a gyümölcsöt, majd felöntöd a vodkával...lezárod, összerázod és naponta megrázod egyszer-kétszer ...két-három hétig hűtőben érlelni kell
Az olcsó rumokkal vigyázz, a fentiekből 2-t kóstoltam és magában a gyomrom kifordul tőlük. Ja és másnap sokkal hülyébb vagyok tőle, mint bármi mástól, kétszer is benéztem vele.
Grognak elég jók. (0,5-1 dl rum + 2 dl forró, jó cukros limonádé, esetleg kis fahéjjal.)
egy jó keverék:
1dl diólikör
1dl vodka
összeöntöd 3dl pohárba, rányomsz kevés tejszínhabot, alapos keverés után fogyasztható.
ízre hasonlít a krémlikőrökhoz, de jóval nagyobbat üt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!