Ez csak a közönségnek szóló túlzás?
https://www.youtube.com/watch?v=hC8DdZIW6YY
Vagy lehet,hogy én vagyok igénytelen...Most bontottam meg egy ilyent és nem érzem ennyire borzasztónak.Undor nélkül meg lehet inni.
Igen, ez a közönségnek szóló túlzás. Bírom Winklert, jól csinálja, viszont néha elmegy a vicces kategóriába. Egyes söröket érezhetően szponzor miatt húz fel, másokat meg csak azért ekéz, mert neki nem ízlenek, DE nem ízhibákról vagy ilyesmikről beszél.
Royal Hellest egy ismerősnél ittam, folyton ezt tolta. Mert olcsó. A dobozos nagyon vizes, jellegtelen, enyhén savanykás. Nem jó sör, de azért nem is halálos. Tényleg az alsó kategória és ha jól rémlik, akkor kukoricadarás is volt a dobozos. (Most fogalmam sincs, hogy van e benne.)
A nagy csavar meg itt jön: Simán ihatóbb volt, mint a Soproni Búza. Azt nem bírtam meginni és több ismerősöm szintén így járt. Egyszerűen egy émelyítő, szétcukrozott valami volt. Na, az bőven rosszabb volt, mint az itt szidott RH.
És még egy csavar: Egy közeli italkerbe beszoktam nézni és ott találtam belőle üvegest. 120 forint környékén. Megvettem és meglepődtem otthon. Kifejezetten jó sör íze volt. Vizes, tényleg, viszont mögötte érezni lehetett a komlót és nem volt benne kukoricadara. 130 forintért mit lehet kapni? Ahhoz az árhoz képest konkrétan egy főnyeremény volt!
Az meg tény, hogy létrejött itthon (is) egy sörsznob réteg. Jó pár hazai és külföldi kézműves meg nem kézműves sört is ittam már. Olcsót és drágát is. Ettől függetlenül egy ugyanúgy iszok Dreher Goldot vagy Starot. Közel sem olyan rosszak meg színvonaltalanok, mint ahogy páran beállítják. Sörök, sör ízzel. Nem csak az ilyen-olyan egyéb anyaggal összekevert IPÁ-k a sörök ám. És a kézművessé sem egyenlő a jó ízzel. Ittam már kézművesek közül is olyanokat, amik egyszerűen gagyik voltak vagy épp teljesen átlagosak és simán a 200 forintos kategóriát hozták csak.
Az a baj, hogy páran nem tudják a helyén kezelni a dolgokat. Kb. azt a szintet csinálja pár ember, mint amikor valaki egy laza irodai munkához keres számítógépet, majd pár túlbuzgó gamer megmondja neki, hogy vegyen bele fél millás videókártyát, mert anélkül nem is számítógép.
Vannak olcsó és drága sörök. Más bennük az anyag, más az íz. (Már, amikor.) Ettől még az olcsóbb nem feltétlenül rossz és a drágább sem feltétlenül jó. Továbbá nem is mind megy minden alkalomhoz vagy hangulathoz. Egy kinti nyári melónál mondjuk, eddig egy ismerősöm sem akart erős belga söröket inni, hiába szeretik őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!