A whiskyhez a glencairn pohár helyett jó mondjuk egy pálinkás vagy egy tulipános pohár ?
Néztem az árakat , és a tulipános poharak sokkal olcsóbbak mint a glencairn poharak , és innen nézve a kialakításuk nem tűnik annyira másnak.
Vélemények ?
Ha otthonra szeretned sajat magadnak, akkor igen.
De egy vendeglobe, kocsmaba szerintem fura lenne.
Funkcióját tekintve majdnem ugyan az.
De milyen pohár ez, hogy csillió forintokba kerül? Én biztos rászánnám azt a kis pénzt, főleg, hogy csak egyszer kell megvenni.
Nyugodtan lehet belőle whiskyzni, igen. Az nem úgy működik, hogy mindenkinek minden whiskyhez a Glencairn a tökéletes forma :) Lehet, hogy a tulipános nem ideális, de komolyabb whiskykedvelők is többféle szűkülő szájú poharat gyűjtenek, és változó, hogy kinek, illetve milyen whiskyhez melyik "működik" jobban.
Egyébként ezek igazából kóstolópoharak, amiknek az alakja az illatolást segíti, tehát fogyasztani nemcsak szűkülő szájúból lehet. 100-120 évvel ezelőtt még seholse volt ez az illatolópoharas mánia a rövidital-kultúrában, pedig a prémium italkínálat akkor sem volt komolytalanabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!