Nem tudom, de ha 2x felforralod akkor is marad benne alkohol. Meg hát, ha órákig lassan forralnád, akkor a víztartalma is elpárologna, és a végén nem maradna semmi belőle.
2021. jan. 6. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Nyilván veszít forralás után valamennyit, de szondát nem fújnék utána. :D
2021. jan. 6. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Fúj... :D Az első ami beugrott, hogy a 200ft-os LaFiesta-t kavargatja valaki levesként, forralva :D
2021. jan. 6. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Egyébként házi praktikát nem ismerek erre, de ha az a cél, hogy együtt igyál valakivel anélkül, hogy nagyon berúgj, akkor jobban jársz, ha fröccsnek iszod, ízlés szerint - kevés bor, sok víz.
2021. jan. 6. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Nem ilyen egyszerű a dolog. Ha az alkoholt akarod elforralni akkor 79-80 celsius fokra kell melegíteni az italt így nem párolog a vized. Viszont ebben az esetben teljesen más ízű lesz a végeredmény a melegítés hatására mint az előtt. Vannak alkohol mentes "borok" amik többek egy egyszerű szőlő lénél.
Mivel üzletből való nem valódi bor így forralás után bármi lehet belőle mondjuk tejfel is .
2021. jan. 6. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Nem lehet házi módszerekkel.
2021. jan. 6. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Létezik alkoholmentes bor és pezsgő is.
2021. jan. 6. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 Phoney válasza:
Nem.
Ha csak abból a tényből indulsz ki, hogy szeszfőzéskor (akár a bor lepárlásakor!) az alapanyagból az összes alkoholt kifőzve az első párlat (alszesz) alacsony deflegmációval csak kb. 30% alkoholtartalmú szokott lenni (a többi víz), akkor ez azt jelenti, hogy majdnem a felét el kéne főznöd a levegőbe ahhoz, hogy biztosan jelentéktelenné váljon az alkoholtartalma.
ma 07:38
Ez egy áltudományos elképzelés. A tiszta etanol forr 78 fokon, elegyben ez nem fog működni. A bor 90°C fölött fog felforrni, és nemcsak az alkohol, hanem az egész.
Az igaz, hogy az íze teljesen kuka lesz, a borpárlat után fennmaradó lét sem issza meg senki.
2021. jan. 6. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
#9 Ez sehol nem álltudomány. Mikor az a célom, hogy egy etanol tartalmú keveréknek csökkentsem az etanol tartalmát minimális veszteséggel akkor nyilván annyira fogom felmelegíteni, hogy az etanol kipárolgojon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!