Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehetne az uzleti...

Hogyan lehetne az uzleti borbol alkohol mentest csinalni, ha fel forralom 2x mondjuk alkohol mentes lessz?

Figyelt kérdés

2021. jan. 6. 01:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
Nem tudom, de ha 2x felforralod akkor is marad benne alkohol. Meg hát, ha órákig lassan forralnád, akkor a víztartalma is elpárologna, és a végén nem maradna semmi belőle.
2021. jan. 6. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
86%
Nyilván veszít forralás után valamennyit, de szondát nem fújnék utána. :D
2021. jan. 6. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Fúj... :D Az első ami beugrott, hogy a 200ft-os LaFiesta-t kavargatja valaki levesként, forralva :D
2021. jan. 6. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként házi praktikát nem ismerek erre, de ha az a cél, hogy együtt igyál valakivel anélkül, hogy nagyon berúgj, akkor jobban jársz, ha fröccsnek iszod, ízlés szerint - kevés bor, sok víz.
2021. jan. 6. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
27%

Nem ilyen egyszerű a dolog. Ha az alkoholt akarod elforralni akkor 79-80 celsius fokra kell melegíteni az italt így nem párolog a vized. Viszont ebben az esetben teljesen más ízű lesz a végeredmény a melegítés hatására mint az előtt. Vannak alkohol mentes "borok" amik többek egy egyszerű szőlő lénél.

[link]

2021. jan. 6. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Mivel üzletből való nem valódi bor így forralás után bármi lehet belőle mondjuk tejfel is .
2021. jan. 6. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem lehet házi módszerekkel.
2021. jan. 6. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
Létezik alkoholmentes bor és pezsgő is.
2021. jan. 6. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Phoney ***** válasza:

Nem.

Ha csak abból a tényből indulsz ki, hogy szeszfőzéskor (akár a bor lepárlásakor!) az alapanyagból az összes alkoholt kifőzve az első párlat (alszesz) alacsony deflegmációval csak kb. 30% alkoholtartalmú szokott lenni (a többi víz), akkor ez azt jelenti, hogy majdnem a felét el kéne főznöd a levegőbe ahhoz, hogy biztosan jelentéktelenné váljon az alkoholtartalma.



ma 07:38

Ez egy áltudományos elképzelés. A tiszta etanol forr 78 fokon, elegyben ez nem fog működni. A bor 90°C fölött fog felforrni, és nemcsak az alkohol, hanem az egész.

Az igaz, hogy az íze teljesen kuka lesz, a borpárlat után fennmaradó lét sem issza meg senki.

2021. jan. 6. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Ez sehol nem álltudomány. Mikor az a célom, hogy egy etanol tartalmú keveréknek csökkentsem az etanol tartalmát minimális veszteséggel akkor nyilván annyira fogom felmelegíteni, hogy az etanol kipárolgojon.
2021. jan. 6. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!