Nem értek a borokhoz, de van egy 2009-es Szekszárdi Cabernet Frankom, és egy 2007-es Egri Cabernet Frankom. Ezek milyen évjáratok, érdemes eltennem őket 20-30 évre?
Figyelt kérdés
2021. jan. 4. 19:30
1/4 anonim válasza:
Itt mindent megtalálsz a témában!
Előjáróban ha eddig is 12-14 fokon tároltad van esély, olvasd el a cikket, ellenben ha nem akkor sajnos az már most kuka.
2/4 anonim válasza:
De milyen pincészetből való borok???
6-800 ft-os teszkógazdaságos borokat kár eltenni...
3/4 anonim válasza:
15-18 fok is belefér, vörösborokat nem kell pincehidegben tárolni, bár minél melegebb van, annál gyorsabban öregszik. De ez inkább 20 fok körül jelent gondot. Meg kérdés, alkalmas-e érlelésre. Vannak remek borok, amiket 10 évre se nagyon lehet elrakni. Pl. Liszkay Merlot 2012-ből már nem nagyon tárolható tovább.
4/4 anonim válasza:
Másik, hogy ami értékesebb lesz, az se annyival, hogy "őrizni" érdemes. Most is lehet venni 30-40 éves Egri Hegybíró borát tízezer forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!