Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha egy héten 1x megiszok 1...

Ha egy héten 1x megiszok 1 deci vodkát vagy pár apple cidert az már káros az egészségemre?

Figyelt kérdés

Ilyet szoktam:

[link]

Olyan jól tud esni az az ellazult állapot amit okoz, viszont heti 1nél nem kívánok többet és ez már hosszú évek óta így van , így is marad. Szerintetek ez már nagyon káros vagy ez még a normális hétköznapi kategória?

24/L

2020. dec. 17. 15:32
A kérdező szavazást indított:
Ez még teljesen normális!
Ez nem normális, hagyd abba vagy csökkentsd.
Határeset.
Ez már az alkoholizmus.
24 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan, ez semmi, de itt már látens alkoholistának számítasz ennyivel.
2020. dec. 17. 15:37
 2/11 A kérdező kommentje:

hűha! a környezetem, főleg a szüleim előtt nagyon titkolom, nem is ilyennek ismernek sajnos apám alkoholista.

valamiért megszerettem azt az állapotot, de úgy vagyok vele hogy csak heti egyszer kérek belőle, nagyon sokszor nem is lennék olyan hangulatba.

2020. dec. 17. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
Ha heti egyet iszol, akkor az pont hogy alkoholizmus. Mert az alkoholizmusnál nem a mennyiség a lényeg, hanem az hogy rendszeres.
2020. dec. 17. 15:59
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Na mit mondtam?
2020. dec. 17. 16:00
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Ne izgulj, én is az vagyok. Minden húsvétkor, karácsonykor, szülinapkor iszom egy felest 🙃🙂 az pedig már rendszer 🙂
2020. dec. 17. 16:02
 6/11 A kérdező kommentje:
valaki még azt meg tudná mondani hogy az egészségem szenved -e emiatt komolyabb károkat? ugye a rákra nincs így nagyobb esélyem? attól nagyon félek.
2020. dec. 17. 16:15
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem szedj májvédő kapszulát, pl. Legalon + egyél minél több grapefruitot + évente egyszer tarts egy "száraz" hónapot. És évente nézesd a májfunkciódat. Ha eltérést látsz, akkor állj le az alkohollal.
2020. dec. 17. 18:56
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Én is értesültem arról, hogy az alkeszek országa vagyunk, de bárcsak mindegyik csak annyit fogyasztana mint Te!

Ennyitől csak annyi bajod lehet, hogy esetleg növekszik a dózis idővel.

Na arra figyelj nagyon, ne keresd csak ebben az "ellazulást"!

2020. dec. 17. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

Itt olyanokat is olvansi,hogy heti egy sör is alkoholizmus :D

Én utálom az alkohol ízét ,szinte soha nem iszok ,mégsem gondolnám,hogy ez a mennyiség amit írsz káros lenne heti egyszer

2020. dec. 17. 22:13
 10/11 Phoney ***** válasza:
100%
A rák kockázatát sajnos ennyi is növeli valamivel (illetve ennél sokkal kevesebb is), de ezt leszámítva lényegében ártalmatlan. A jelen WHO ajánlás szerint heti 140 g-nál kevesebbet szabad inni, egy deci vodkában 30 g van.
2020. dec. 23. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!