Heaven Hill vagy Jim Beam Rye jobb kezdő whiskyfogyasztónak?
Figyelt kérdés
Négy whiskyt kóstoltam eddig, Tullamore Dew, Jim Beam fehér címkés, Four Roses és Jack Daniel's. Ezek közül csak a Jack ízlett.2020. nov. 18. 16:14
1/3 Phoney válasza:
A JB Rye szerintem nagyon gáz lett, amióta a mai dizájnja van; seízű, szétcsúszott. Ebből a két whiskyből egyszerre is volt otthon nemrég, és hát a Heaven Hill is elég laza, könnyű whisky, de a JB Rye mellett még az is összeszedett, karakteres italnak hatott. A H.Hill egyébként elég közel áll a Jack D. jellegéhez is.
2/3 anonim válasza:
A Jim Beam Rye egy nagyon jó kezdő rozswhiskey, de haladóknak túl édes (túl sok kukoricát használnak hozzá). A Heaven Hill pedig egy bourbon, amit faszénen szűrnek, mint ahogy a Jacket is, innen a hasonlóság. Két kategóriáról van szó, és mindkettő egy elfogadható belépő whiskey.
3/3 Phoney válasza:
tegnap 20:47
Nem a kukoricával van baj, hanem a finomítással. Ilyen cefréből készült a Suntory-átvétel előtt a régi JB Rye is (ami jó volt), és ilyenből készül a Knob Creek Rye is (ami szintén jó). Én nem merném egy kezdő kedvét ezzel elvenni a roszwhiskytől, még akkor se, ha egyeseknek ízleni fog. Régen az Aldi/Lidl palackozott ilyen szintű whiskyket, akkor minden whiskys röhögött meg fujjogott (mondjuk berúgni jók voltak, csak nem ennyiért), most hirtelen ugyanez Jim Beam-ben "nagyon jó".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!