Legális otthon whiskyt készíteni?
Alkohol, dohanyaru -allami monopolium- jovedeki szabalyozas ala esik es engedely nelkul tilos vele foglalkozni!
Kivetel ez alol a hazi palinkafozes, de itt is vannak eloirasok ... sajat gyumolcsbol es korlatozott mennyiseget.
6.
A whiskey minősége nem csak a hordóban eltöltött időtől függ.
Év =/= Minőség.
Lehet egy épp hogy 1 évet a hordóban töltött whiskey jobb mint mondjuk egy 12 éves.
A felhasznált anyag minősége , és az elő állítási hely és módja a legfontosabb.
Igaz, hogy nem az évek száma dönti el (meg amúgy se a 2, se a 4 év nem igaz a mondatból), de egy éven belül nem lehet igazi, érdemi érlelést végezni. Más kérdés, hogy a ma divatos olcsó "márkás" kocsmawhiskyk többségénél akár hordós érlelés nélkül is lehet jobbat csinálni.
Ja, a válasz nem. A magán- és bérfőzésben legálisan készíthető égetett szeszek: gyümölcspárlat, törkölypárlat, borpárlat, seprőpárlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!