Budapesten hol lehet kapni a legolcsóbban úzót?
Alapvetően a tömény italokat szeretem, elsősorban az úzót. (csak sajnos nem túl gyakori)
Milyen helyeket tudtok, ahol az úzó olcsó?
Aldi/Lidl-nek szoktak lenni olyan sajátmárkás úzói, amik olcsóbbak az összes többinél.
ma 07:41
Csakszólok, az ούζο-nak tényleg úzó a szabályos magyar átírása... igaz, hogy eredetvédett italként ouzo (de nem „ouzó”!) a hivatalos latin betús alakja, de az csak a címkéken kötelező.
És ha nem szupermarketről beszélünk, hanem kocsmáról vagy bárokról, akkor tudtok olyan helyeket, ahol ez olcsó?
Eddig a legolcsóbb hely, amivel találkoztam ott 400Ft volt 4cl úzó.
2
ennyi erővel a limoncsello és a viszki is elfogadható lenne
inkább ouzo
Egészségére annak, aki szereti...
ma 14:41
De a limoncello és a whisky eleve latin betűs szavak, az nem baj? A görög szó ούζο, nem pedig ouzo.
A „viszki” pedig benne is van az értelmező szótárban, szóval az tényleg „elfogadható”, csak senki nem használja.
A felsorolt nyelveket nem ismerem, csak németül beszélek. A németek például pont ouzonak használják. Német átírásban.
Szerintem meghívhatnánk ide egy pár nyelvészprofesszort, illetve megkérdezhetnénk dr. Balázs Gézát is, a Mai Magyar nyelvi Tanszék vezetőjét is, hogy mit gondol erről (e-nyelv.hu). Esetleg az MTA hivatalos Magyar Helyesírásért felelős vezéri tanácsától is kikérhetjük a hivatalos álláspontjukat, hogy a konzultációjuk során milyen konzekvenciákat vontak le.
De mivel ezt a kérdést nem lingvisztikai szakmai vitaestnek szántam, ezért amennyiben Önök számára nem okoz komolyabb gondot reflektálhatnánk a konkrét kérdés témájára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!