Meddig áll el a pezsgő, meddig jó? Ugyanúgy, mint a bor, bármeddig, sőt egyre jobbá válik?
Mindenkinek köszönöm!
Nem fogyasztok alkoholt, viszont időnként kapok ajándékba bort, vagy pezsgőt. Oda szoktam adni őket egy munkatársamnak, de mivel ő már nem dolgozik nálunk, az utóbbi 2 évben nem volt kinek adnom ezeket.
Van egy nagy üveg pezsgő közte, amit továbbajándékoznék egy kedves ismerősömnek, viszont szeretnék meggyőződni róla, hogy még jó. Sajnos az üvegen semmiféle szavatossági dátumra vonatkozó jelzés nincs. Ezért kérdezlek titeket. 2 éves pezsgő még jó lehet, ugye?
Köszi mindenkinek , aki eddig is írt a témában, főleg, hogy új információval is gazdagodtam a borokkal kapcsolatban. :)
Nem. Azt nem mondom, hogy megromlik, de más lesz. Ha nagyon régi, akkor erősebb az íze, a színe sötétebb lesz. Nem olyan finom, könnyed. Mondhatnám, hogy érettebb. Van, aki szereti. Én nem. Nekem fura.
Ugyanez igaz a borra is. Vörösborban láttam már olyat is, ami kezdett besűrűsödni. Mondjuk az nem pár éves volt, hanem már több, mint 15 éves :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!