Ezek jóféle Belga sör márkák?Szeretitek ők?
Igen jók
Szeretni meg változó, van belőlük blonde, dubel és tripel, és ezek ízre tök különbözőek.
Ezek nagyipari, alap belgák. Jobbak, mint az itthoni moslék lágerek, de a belga söröknek csak az alsó polca.
Olyan gyártó nincs, hogy "Triple".
A triple nem a gyártó hanem a típus, kategória, és gyártási mód csak a belga trappista söröknél.
Dubbel/double = 6-8%, erős barna sör, annyira nem keserű. A komló íz helyett inkább karamellás.
Tripel/ = 7.5-10%, erős pale ale típus. Arany szín, néha kicsit ködös. 3x annyi maláta van benne. Nagyon alattomosan észrevétlen lehet tőle berúgni, itatja magát, vigyázz vele.
Quadrupel/quad =nagyon erős, 9.1-14.2%. Fűszeres, sötét ale, mély rezes barna színnel.
Finom a Hoegaarden is, de az inkább búzasör, én meg az eredeti világosakra esküszöm, ráadásul 5% alatti, ami nekem kissé gyenge! A Leffe viszont az egyik kedvencem, imádom, finom édeskés íze is van, ráadásul 6.6% , csak jó drága! A másik kettőről eddig nem is hallottam!
Ha már belga sörökről van szó, megjegyezném hogy a Stella Artois-t is imádom, illetve nagyon megkóstolnám a Tripel Karmeliet-t. A barna söröket nem szeretem, de a Trappístes Rochefort például nagyon finom volt, és persze jó ütős is (11.3%) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!