Miből készülnek ezek a 2 literes PET palackban forgalmazott borok?
Nyilván nem "tablettából" ahogy a közhiedelemben mondják, vagyis ahogy régen készült a kannás bor illegálisan.
Én valami olyasmire gondolok, hogy a préselés után visszamaradt (majd felvásárolt) szőlőt enzimekkel, cukorral és élesztővel erjesztik.
Majd az így készült lét borként árusítják.
Valaki aki kompetens a témában?
olasz import "borokat" öntenek össze ZS kategóriás magyar szőlőből készült borral
így lesz a jó kancsó kincse :D
Ohh, és akkor hogyan árusíthatják úgy, mint földrajzi jelzésű magyar bor? Vagy van valami törvény, ami szerint ha egy ilyen termék 51%-ban magyar bort tartalmaz, akkor az már magyarnak minősül?
Egyébként én speciel 2 literes Gondűzőt vagy Barátok borát szoktam venni a szomszéd öregnek ha megkér :D
#2 én halál komolyan tettem fel a kérdést.
Nyilván nem készíthetik 100%-ban vegyszerekből, mivel az EU-ban szigorú törvények vonatkoznak erre.
És főleg a
Szóval kétlem, hogy valaki(k) éveken, vagy évtizedeken keresztül sumákolni tudjon ezzel az egésszel.
Vicces, de egy régi, olasz bor törvényt írtál le, amiben pont ez volt :)
Akkor egy kis matematikai továbbképzés az ismeretek bővítésére.
Veszek 2 csepp bort. Hozzá adom egy csepp bort, máris 51% megvan, tehát innentől kezdve az 100% olasz bor. Hozzá adok még 2 cseppet, innentől az is olasz bor lesz. Majd 2 csepp olasz bor, mint a maghasadás a másodperc töredéke alatt olasz bort csinál egy akó borból.
A magyar bor törvény nem ilyen.
Azt rá irharja, hogy eu-ból van.
A sima palack drága. Én Csopakon és Mátrában szoktam venni bort. Ugyan az a bor pincében más áron van: a rozé kannába, demizsonba mérve 750 és palackozva 1400. A cab franc vörös 1400/2500.
Sok pincében van hasonló árkülönbség.
Nos. Az olcsó borok esetén még nagyobb a különbség az üveg és a pet között. Aki 150-300 közötti liter árakat keres, az nem fog palackban bort találni.
Magyarországon az, aki bornak ad el nem 100% szőlő alapanyagból készült terméket, amihez szigorú előírások szerinti használható bizonyos vegyi anyag, mint a "kén" és a többi, akkor az bizony börtön büntetést kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!