Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miből készülnek ezek a 2...

Miből készülnek ezek a 2 literes PET palackban forgalmazott borok?

Figyelt kérdés

Nyilván nem "tablettából" ahogy a közhiedelemben mondják, vagyis ahogy régen készült a kannás bor illegálisan.

Én valami olyasmire gondolok, hogy a préselés után visszamaradt (majd felvásárolt) szőlőt enzimekkel, cukorral és élesztővel erjesztik.

Majd az így készült lét borként árusítják.

Valaki aki kompetens a témában?

2020. aug. 10. 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

olasz import "borokat" öntenek össze ZS kategóriás magyar szőlőből készült borral

így lesz a jó kancsó kincse :D

2020. aug. 10. 23:28
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Hozom a popcorn-t eddig jó a kabaré!
2020. aug. 10. 23:35
 3/12 A kérdező kommentje:

Ohh, és akkor hogyan árusíthatják úgy, mint földrajzi jelzésű magyar bor? Vagy van valami törvény, ami szerint ha egy ilyen termék 51%-ban magyar bort tartalmaz, akkor az már magyarnak minősül?

Egyébként én speciel 2 literes Gondűzőt vagy Barátok borát szoktam venni a szomszéd öregnek ha megkér :D

2020. aug. 10. 23:35
 4/12 A kérdező kommentje:

#2 én halál komolyan tettem fel a kérdést.

Nyilván nem készíthetik 100%-ban vegyszerekből, mivel az EU-ban szigorú törvények vonatkoznak erre.

És főleg a

Szóval kétlem, hogy valaki(k) éveken, vagy évtizedeken keresztül sumákolni tudjon ezzel az egésszel.

2020. aug. 10. 23:40
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Gyenge minőségű szőlőből.
2020. aug. 10. 23:49
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

Vicces, de egy régi, olasz bor törvényt írtál le, amiben pont ez volt :)

Akkor egy kis matematikai továbbképzés az ismeretek bővítésére.

Veszek 2 csepp bort. Hozzá adom egy csepp bort, máris 51% megvan, tehát innentől kezdve az 100% olasz bor. Hozzá adok még 2 cseppet, innentől az is olasz bor lesz. Majd 2 csepp olasz bor, mint a maghasadás a másodperc töredéke alatt olasz bort csinál egy akó borból.

A magyar bor törvény nem ilyen.

Azt rá irharja, hogy eu-ból van.

A sima palack drága. Én Csopakon és Mátrában szoktam venni bort. Ugyan az a bor pincében más áron van: a rozé kannába, demizsonba mérve 750 és palackozva 1400. A cab franc vörös 1400/2500.

Sok pincében van hasonló árkülönbség.

Nos. Az olcsó borok esetén még nagyobb a különbség az üveg és a pet között. Aki 150-300 közötti liter árakat keres, az nem fog palackban bort találni.

Magyarországon az, aki bornak ad el nem 100% szőlő alapanyagból készült terméket, amihez szigorú előírások szerinti használható bizonyos vegyi anyag, mint a "kén" és a többi, akkor az bizony börtön büntetést kap.

2020. aug. 10. 23:51
 7/12 anonim ***** válasza:
83%
néhány évvel ezelőtt volt még divatban az olasz alapanyag, azóta ez valamiért megkopott és simán hazai alapanyagból is megcsinálják, és így el is lehet nevezni igazi bornak, pedig nem azok. simán ráaggathatják a duna-tisza közi tájbor nevet csak mert minden összetevője hazai, de ettől a minőségük semmit sem javult
2020. aug. 11. 00:24
 8/12 anonim ***** válasza:
56%
A "duna-tisza közi" közhely miatt Jár a keksz!
2020. aug. 11. 00:29
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Rossz minőségű szőlő, némi enzim, meg némi szalma, beerjed és kész a cucc.
2020. aug. 11. 04:41
 10/12 anonim válasza:
Duna tisza közi kannás bor XDDD Az kb 0.70 liter cukros víz és 0.05 seprő.
2022. okt. 2. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!