Sóborszeszt meg lehet inni?
Amit szeszesital-zárjeggyel adnak el, abból mind ugyanannyit lehet inni, mint bármely más hasonló alkoholtartalmú italból. Tehát csak az alkoholtartalmával kell számolnod, más összetevővel nem.
Ez egyébként szigorúan véve már nem is rendes sósborszesz, hanem már egy likőrgyári reakció arra a régi alkoholista szokásra, hogy egyesek megitták (és ezért megszerették) a valódi, gyógyszertári sósborszeszt. (Bár az sem különösebben ártalmas, csak nem arra való.)
Igen, a cukorkában is ilyen volt, bár a hozzávalók aránya gyártónként változhat (só, mentol, etil-acetát).
A gyógyszertáriban valszeg ezekből (is) több van, de éppen ezért a bolti sokkal ihatóbb :)
Off: Én már rég nem iszok töményet, sőrt is két dobozzal ittam az elmúlt félévben.
On: De régen négy deci töményet megittam félóra alatt úgyhogy színjozanak gondoltak úgytána.
Két abszint felest egymás után.
De féldeci sósborszesztől kitettem a tacsot egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!