Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Rád milyen hatással vannak a...

Rád milyen hatással vannak a különböző alkoholok?

Figyelt kérdés
Szoktam olvasni, hogy valaki a pálinkától agresszív lesz, de például a bortól mindenkit szeret. Ha én iszok, belőlem minden pia ugyanazt a hatást váltja ki, épp ezért is kíváncsi lennék a ti tapasztalatitokra.
2020. júl. 22. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Én a vodkától kómás leszek, a whisky oldja a gátlásokat a sör és a bor nem nagyon hat meg a pálinkától meg ha szeretem ha nem rosszul leszek szédülök és hányingerem lesz tőle 😅
2020. júl. 22. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Hülyeség(legalábbis szerintem).

Legfeljebb más-más hangulatban, más-más körülmények közt kívánom meg az adott italokat, ebből adódóan hathat rám másképp az alkohol. De nem a vodkától lesz "csapassuk" vagy a whiskytől "szivarozgatva lazítsunk el" hangulatom, hanem fordítva. Alapból a szituáció, az érzés, az érzelem van meg, és az italban lévő alkohol csak oldja a gátlásokat, felerősíti az alapból is meglévő hangulatot.

Ha valakit szétvett az ideg, és ezt lefojtja két deci pálinkával, akkor nem csoda, ha agresszív lesz. Egy jó hangulatú hosszas nyár eseti baráti borozgatás után meg jókedvű és mindenkit szeret, ez sem nagy meglepetés.

2020. júl. 22. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos mértékig röhögök, ölelkezek, viccelődöm, tàncolok, ha többet iszok, akkor kezdek el beszólogatni, majd ha már tényleg sok van a fejemben, akkor agresszívvà vàlok, bár ennyit nem mostanában ittam. Megállok általában a táncolós, jókedvű részeg énnél.
2020. júl. 23. 03:46
 4/6 Phoney ***** válasza:
100%

Egyforma.

Ezek a különböző hatások lényegében akkor jelennek meg, hogyha komolyan veszed egy-egy italfajta kulturális megítélését, a hozzájuk kötődő sztereotípiákat. Húszévesen nekem is "másképp hatottak", de utólag már kínosan egyértelmű, hogy ezek a "hatások" mindig azt követték, hogy mit szimbolizáltak számunkra ezek az italok (pl. hogy a vodka a részegállatok itala, a fehérbor a „filozófusoké”, stb...)

Amúgy persze lehetnek kisebb hatásbeli eltérések a felszívódás sebessége és a gyomorra tett hatás függvényében, de ezt leginkább a töménység, a savtartalom és a szén-dioxidtartalom befolyásolja, nem konkrétan az ital fajtája.

A "töménytől agresszív" tapasztalatnak pl. az ad némi alapot, hogy egyesek igen meredek és magas véralkoholszint-görbét produkálnak vele (fogyasztási szokásoktől függően), amilyet sörrel-borral sose tudnának.

2020. júl. 23. 12:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Hisztamin-érzékenyként mondjuk a vörösbortól viszketek, szénsavas dolgoktól fáj a hasam és hánytat pár pohár után, nagyon cukrosokról fáj a fejem. Laktózos is vagyok, az egyértelmű...
2020. júl. 24. 04:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem egyforma a hatás: valamennyi alkoholtól részeg leszek, ha eleget iszom belőlük.
2020. júl. 25. 07:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!