Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitol habzik a froccsom?

Mitol habzik a froccsom?

Figyelt kérdés
Hazi borom van hutoben tarolt,es ahogy engedtem bele a borba a szobahomersekletu szodat habzott.Mar a multkor is ez volt,kicsit habzott es az ize sem olyan jo mint a multkori elotzi alkalommal mikor keszitettem belole froccsot olyan mintha fel lenne forrva a bor pedig hutobe van
2020. júl. 15. 23:42
 1/3 A kérdező kommentje:
Vagy csak bekepzelem de nem olyan jo bubis nem esik olyan jol vagy nemtudom nem olyan "friss"pedig a bort egy hete hoztam papamek boraszatabol
2020. júl. 15. 23:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Általában a házi borokat nem stabilizálják. Azok a folyamatok, amik szándékosan a bor stabil állapotának a kialakításáért vannak, bortípusonként eltérőek. Például a muskotályos fajtáknál szándékosan az üde, gyümölcsös jelleget szeretnék megtartani. Ha az adott bor nem esik át stabilizáló folyamatokon, akkor mondjuk oxidáció és egyéb zavarosság léphet fel, aminek során elveszíti a frissességét.

A szén-dioxid egyébként segít abban, hogy az ízeket kiemeljék. Persze ahhoz megfelelő alapbor szükséges, mint mondjuk a pezsgőgyártás során.

Nem gondolnám, hogy a bevitt szóda miatt vesztette el az üdeségét a bor, hanem inkább azért, mert nem lett megfelelően kezelve.

2020. júl. 17. 08:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ajánlom az alábbi könyvet: [link]
2020. júl. 17. 08:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!