Fizikai fájdalom enyhítésére mennyire hatásos az alkohol?
Milyen fizikai fájdalom?
Nekem amikor fájt a fogam, öblögettem pálinkával, használt rá.
Tompít, zsibbaszt, sőt! fertőtlenít, de mar is és véráramban gátolja a gyógyulást.
Nagyon attól függ, mire használod.
Izom görcsöket pl szoktak kívülről alkohollal kezelni, törött csont esetén is régen használták, mert mérgező mennyiségben érzéstelenít. Ellenben egy migrén esetén csak fokozza a fájdalmat. Egy magas vérnyomás esetén a bor csak emel rajta. Gyomorsav túltengésre is art a bor. És gyomorfekély esetén a sör extra gondokat okoz és növeli a fekélyt.
Szóval nagyon sok mindentől függ.
Nekem felerősíti. Pl. ha fáj a fejem, akkor nem tudok inni egyáltalán, mert sokkal rosszabb lesz.
Olyat nem próbáltam még, hogy totál kiütöm magam, hogy ne érezzek semmit :)
A pálinka az ereket is tágítja és hirtelen módosítja a vércukor tartalmat. Ezért magas vérnyomás esetén enyhít átmenetileg, de nem szünteti meg, csak nagyobb helyen tud a vér haladni, így a volumen nő a nyomás hatására, de hosszú távon nem ad enyhülést.
#7 ezek szerint még növeli is a nyomást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!