Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bolti eredetű alkoholos italt...

Bolti eredetű alkoholos italt eladhat magánszemély?

Figyelt kérdés

Megmaradt egy nem elhanyagolható (értékű) mennyiség itthon amit az utóbbi pár évben vettem magamnak, de nem szeretném meginni. Pénzzé szeretném tenni, nem elajándékozgatni! Tehát: nem kereskedni szeretnék velük, csak egyszer megszabadulni tőlük.

Ha árulhat ilyet magánszemély minden további engedély nélkül, akkor:

- melyik felületről nincs még letiltva a Vaterán kívül?

Ha tilos ilyet árulni:

- miért van tele a Vatera velük, magánszemélyektől, számlaadás nélkül?

Információt kérek, nem tanácsokat és győzködést! Köszönöm.

2020. jún. 15. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagy mennyiségű "árud" van, akkor simán rádkenik, hogy üzletszerűen tevékenykedsz, aminek büntetés a vége.
2020. jún. 15. 16:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Jövedéki-adós termék, jöv. eng.szám hiányában nem vagy jogosult ilyen terméket értékesíteni. Másrészt, ha ellenőrzést kapsz, és kérik a számlát, honnét szerezted be, nem tudsz felmutatni semmit.

Amit a net-en olvasol, mind szabálytalan. Választhatsz: vagy ugyanezt teszed és felvállalod a több százezres büntit, ha ellenőriznek. Vagy családban, ismerősöknek névnap, szülinap, karácsonykor ajándékként adod, és majd akkor nem kell pénzt kiadnod értük.

2020. jún. 15. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom de vaterán tényleg rengeteg pia van fent és sokat bozony magánszemélyek árulnak, én is vettem már ott többször italt. Nekem az a furcsa hogy ezt rengetegen tudják, ha illegális miért nem foglalkoznak vele a rendőrök?
2020. jún. 16. 05:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a NAV vagy valami. Végülis bolti zárjegyes ital egyszer már megvolt rá fizetve az adó.
2020. jún. 16. 05:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy valaki már megfizette a jöv.adót, hanem hogy nem tud az áru eredetét igazoló áfás számlát felmutatni, tehát akár csempész-áru is lehet. Ha még mutat is valami névre-szóló áfás számlát egy piáról, arra keresztben rá van nyomdailag írva: tovább értékesítési célra nem alkalmas.

A vaterán hirdetett kismillió ruha, cipő, ez-az pedig a törvény szerint: saját részre vásárolt, megunt, kinőtt, stb. stb. vagyontárgy évi (valamikor) 200 ezer Ft bevétel erejéig adómentesen értékesíthető.

A szeszes ital nem sorolható ebbe a kategóriába.

2020. jún. 16. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!