Kezdő borfogyasztó vagyok! Az mitől lehet, hogy pénteken felbontottam egy üveg édes fehérbort, akkor maradt még egy kicsi, most megittam a maradékot, és sokkal de sokkal finomabb volt, mint pénteken?
Ráadásul a színe is sokkal sárgásabb volt, pénteken majdnem átlátszó volt.
Ez mitől lehet, miért van?
Nem került be valamilyen módon egy másik anyag?
Ha igen, és ez cukor vagy ecet akkor szerintem ez az oka.
Az adott bortól függ, van, amelyiket egyáltalán nem is kell, van amelyiknek kifejezetten rosszat tesz, van amelyik egy pár óra vagy esetleg egy nap után lesz jobb, ha felbontva tárolod, de nem dekantálod direktben.
De ha direkt akarod szellőztetni a bort, vegyél inkább egy dekantert, és kísérletezgess vele kicsit :)
Hát, ha ez ilyen finom szellőztetés után (soha nem ittam még ilyen finomat) akkor csak ilyet veszek innentől kezdve. Kardos Tokaji édes fehérbor. (Sárgamuskotály és hárslevelűből van)
Mivel még kezdő fogyasztó vagyok, lehet, hogy még ettől is fogok finomabbat inni az életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!