Milyen bor illik chilis babhoz?
az a darálthúsos kukoricás maszlag nem chili con carne
már az amcsik is eltorzították a kaját, de a magyarok....- magyaroknak ez a konzerv bab+kukorica+paradicsomszósz+csipőspaprika+sertés darálthús egyvelege szó szerint úgy néz ki, mint egy hasmenéses hányós vírus utóélete
egyrészt nem darált sertésből kéne csinálni, hanem marhahús kockákból (vagy daráltból, de igen kétlem, hogy az őslakosoknak volt darálójuk) és kukorica meg a tortillachipsben van, amit adnak hozzá, nem öntünk belekonzervből
ellentétben fahéjat, citrom/lime-ot héj és kakaó/csokoládét tesznek bele a mexikóiak is - viszont fekete babból szokták csinálni, nem vörösből, az arrafelé nem nagyon van és a sütőben sütik meg
de babot akkor sem nagyon illik randis estén feltálalni és ahogy fentebb írtam halat sem
egy főzni nem tudó pasi, hozzon össze nyugodtan egy romantikus "olasz" beütésű estét bolt szószból (a receptje szerint a chilis babba annyit sem tenne és még a darált húst is felhasználhatná)
vagy vigye étterembe a csajt - (nem kell 5 michelin csillagos hely legyen, de azért valami, ahová inget illik felhúzni) és még bort is kapna a kaja mellé
aki nem tud főzni
meg aki a konzervet is megveszi ;)
aha, mert a paradicsom és a paprika nem zöldség
a tésztáét meg normális helyeken salátával eszik
de ha tud főzni a kérdező (kétlem, mert akkor nem ilyen kajában gondolkozna), akkor tud ő is paprikát és paradicsomot pucolni és főzni
Nem paradicsomról és paprikáról volt szó, hanem boltban készen kapható arrabiata szószról. Te magad írtad, nem emlékszel? :)
Senki soha nem evett ilyesmihez salátát, pláne nem tokajis öntettel. xD Max egyedül otthon, amikor nem látta senki, de ilyen szintű ízlésficamot max egy terhes, kívánós nőnek lehet elnézni. Ha ezt feltálalnád valakinek azt hinné a disznóknak öntötted össze a kaját.
Ha szerinted abból van, akkor miért nem paradicsomot meg paprikát teszel a tésztára? Mondjuk még az is értelmesebb, mint a bolti tésztaszósz.
Egyébként ennek semmi köze a kérdéshez, nem hiszem, hogy a kérdező arra kíváncsi, mennyire ment az agyadra a bolti szószos tészta tokajis salátával.
A chili con carne-hoz vörösbor vagy esetleg sör illik. (Eredetileg mexikói sört kellene hozzá inni, de az MO-on nem igazán beszerezhetö)
Meg még annyit kiegészítésként: a chilis bab (más néven chili con carne) nem ösi mexikói kaja, hanem az amerikai cowboyok/kalandorok étele volt, ahol a fö nahgsúly a babon volt, azzal kellett jóllakni, a húsféle - szárított marha, fütölt húsos szalonna, kolbászszerüség, nagy ritkán esetleg friss hús - csak az ízét javította!
Emellett az nem levesszerüség, hanem igen sürü ragu/egytálétel volt mindig.
"ellentétben fahéjat, citrom/lime-ot héj és kakaó/csokoládét tesznek bele a mexikóiak is - viszont fekete babból szokták csinálni, nem vörösből, az arrafelé nem nagyon van és a sütőben sütik meg"
Hogyne.... A mexikóiak semmit nem tesznek bele. A chilis babnak annyi köze van Mexikóhoz, mint a milánói makaróninak Milánóhoz, vagy a székelykáposztának a székelyekhez. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!