Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sör édesítése gyümölcsözése a...

Sör édesítése gyümölcsözése a sörlé erjesztővödörbe tétele után, hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Egy bajor típusú sima klasszikus sört akartam aztán miután minden megvolt és lezártam a sörlevet sörélesztővel tegnap, akkor vettem észre hogy kicsit keserűbb mint kellene, legalábbis nekem ízvilágban. Így is így is bőven iható de lehet késő bánat, de kicsit édesebbet, "ivósabbat" akarok. Ezzel tudok még így utólag mit kezdeni? A keserűséget szeretném egy kicsit csökkenteni majd erre van valahogy lehetőség? Láttam a youtube-on néhány sörfőző a 4.-7. nap után szokott bele gyümölcsöket...stb tenni, ez lehet egymegoldás?

#sör #sörfőzés #édesítés #cukrozás #sörlé #gyümölcsözés
2020. máj. 22. 04:32
 1/3 Voloka válasza:
46%

Nekem a bajor típusú, mindig a keserűt jelenti!

Tehát az a jó.

Az édes gyümölcsös söröknek nincs semmi közük, a "bajor" sörhöz.

Az én gusztusom szerint.

2020. máj. 22. 08:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcsöt a főerjedés vége után érdemes beletenni. Kb. 5 nap után. Viszont ezzel nem fogsz édesebb eredményt kapni. 100%-ban leerjed és száraz, gyümölcsös jelleget fog hozzáadni inkább. Itt ugyan lehet édesítőszerrel esetleg laktózzal visszaédesíteni. (Ezeket az élesztő nem erjeszti). Szerintem ha tudsz kóstolj rá 1 hetesen. Még akkor sem késő beletenni, de lehet akkor már nem fogod keserűnek érezni. Mindjárt főzés után kóstolva tolakodóbban jön a kesetű íz szerintem, de a végére jobban összesimul az egész.
2020. máj. 22. 09:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, szerintem megkóstolom akkor egy hetesen kb majd. Mert valóban jól írod tolakodóan keserű volt, ugyan szándékos volt a részemről, csak picit úgy éreztem a végén hogy talán megszaladt nagyon a keserű komlóból a végére és lényegében emiatt "pánikoltam" be és ezen szeretnék simítani ha úgy adódik hogy egy hét múlva is nagyon keserű.
2020. máj. 22. 15:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!