Hogyan isszátok a whisky-t?
Jégre töltitek, kis vízzel hígítjátok, vagy simán szobahőmérsékleten?
Most kezdek ismerkedni a whisky-vel, viszont azt olvastam, hogy minimális vízzel való hígítással a legjobb.
Gyömbérrel, vagy citrom lime méz keverékkel...
Tisztán nem szetetem.
Szobahőmérsékleten (ha nagyon meleg van, akkor visszahűtöm szobahőmérsékletre).
Az 50% fölöttieket időnként pár csepp vízzel, de van, amelyik 50 fölött is ízlik, kis kortyokban persze. Túl sokat sosem hígítok rajta (akkor se, ha 60 fölötti).
A kanadai blendeket szoktam jegre tölteni, de azokból igen ritkán veszek. Ezen kívül nagy ritkán egyéb kukoricás whiskyk (bourbon, rye, ír/japán blend) is jólesnek jéggel; hogyha nagyon szétcsúszott az ízviláguk, a jég egyeseknél összekapja. Ilyenkor viszont sok jégre töltöm, hogy gyorsan lehűtse és ne olvadjon szét benne, mire megiszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!