Magyarországon milyen sörfajtákat lehet venni?
He????
Hát én szoktam venni vöröset, barnát, néha szűretlent, de láttam már a boltokban olyat is, hogy aszondja, búzasör, lager bak, ale, ipa, pale ale, dipa, porter stb. Ezeket mind magyar boltban láttam.
Fajtából bármilyet (világos [ipa, apa, lager, pilzeni - szűrt és szűretlen], barna, félbarna, fekete, vörös, búza, kukorica) és márkából is hatalmas a választék! Miller (amerikai), Asahi (japán), azon kívül úgy tudom, hogy csak európaiakat, de lehet hogy van még kivétel, nem tudom.
Vagy ha kimondottan magyar sörmárkákra gondolsz, akkor amiket ismerek:
Dreher, Arany Ászok, Kőbányai, Borsodi, Soproni, Pécsi Sör, Pécsi Szalon, Pécsi APA, Arany Korsó, Arany Hordó, Szent István, Szent András, Háromkirályok ünnepi sör, és a HEDON kézműves sörök.
Ne aggódj, bőven van miből válogatni!
Na így már más a kérdés.
A hagyományos, bolti (nem túl drága, mindennapokra való) sörök közül én ezeket szeretem: Staropramen (világos), a Miller genuine draftot (amit amúgy a Dreher gyárt itthon), meg a Soproni óvatos duhaj meggyesét szeretem. Búzasörből az Apostelt szoktam ritkán venni.
A Leffe (mind a blond, mind a dark) bármikor jöhet, de abszolút kedvenceim a cseh sörök közül a Bernard vörös és a dark, valamint a Klostermann!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!