Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkohol rendelése külföldről...

Alkohol rendelése külföldről van-e határ?

Figyelt kérdés
Sziasztok, arra találtam információt, hogy behozni maximum 10 liter tömény alkoholt lehet. Viszont mi a helyzet az online rendeléssel? Ugyan úgy ez a szabály vonatkozik rá? Ha pl.: Szlovákióból akarok tömény alkoholt vásárolni?

2020. ápr. 13. 19:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés. Lehet ezesetben is így van, de ha igen ennek a korlátozásnak sok értelme nincs. Mert egyszerűen megteheted hogy ha mondjuk 30 litert akarsz akkor 3 számlán rendeled meg. Azért ha érte kéne menjél nyilván rosszabb a 10 literes korlát.
2020. ápr. 14. 05:04
 2/2 Phoney ***** válasza:

Alkoholt (jövedéki termék lévén) külföldről rendelni igazából jogilag szürke zóna, nem is volna rá legális lehetőség (kivéve importőröknek), de a gyakorlatban nem akadályozza meg senki, legalábbis az EU-n belül. Elvileg bármikor lefoglalhatnák tőled, úgyhogy érdemes legalább a 10 litert betartani, illetve én már annyit se feltétlenül erőltetnék, de 6-9 rekeszes dobozok szerintem még elég privát méretűek.

Valószínűleg azért engedik meg ezeket, mert bizonyos italok csak külföldről szerezhetők meg, de ha mondjuk kiderül, hogy rendeltél egy csomó egyforma üveget, amit ráadásul itthon is lehet kapni, akkor nem biztos, hogy ilyen engedékenyek lesznek.

2020. ápr. 14. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!