Tudnátok ajánlani jó vermutot?
Ezt mégis hogyan érted?
Ami nekem jó, lehet neked ihatatlan - és ezért hülyének fogsz nézni.
Az ízlések ugyanúgy különbözőek, mint a pofonok.
Ha "mindennapi" árkategóriában keresel, akkor a Martini-sornál nem találsz semmi jobbat.
Ha ezeknél valami komolyabb kell, akkor néhány prémium márka kapható itthon (pl. La Quintinye, Noilly Prat, Dubonnet), de szerintem elég nehezen találsz olyan embereket, akik ezeket ismerik. Én a Noilly Prat-t kóstoltam, az jó volt, de inkább az érlelt fehérbort érezni benne, a fűszerek teljesen a háttérben voltak.
Miért nem gyártanak... nincs nagy kereslet, régen divatosabb volt. Mondjuk szerintem az itthon forgalmazott Garrone most is Magyarországon készül.
Fenntartom véleményem, mert tudod, engem hidegen hagy, hogy mások mit kedvelnek és mit nem a vermutok közül.
Én azt iszom, amit én kedvelek.
Házilag készítettek ürmös borokat régebben, szóval szerintem lenne kereslet. Kereslet amúgynis arra van aminek reklámja van, aminek divatját csinálnak.
Éva vermutról van valakinek emléke, milyen volt?
De tudod arra azért elég komolyan kell költeni, hogy valaminek divatot csináljanak a semmiből, főleg olyan nagy divatot, hogy rögtön nagyüzemben gyárthasd, mert különben nem tudod elég olcsón adni. Amúgy pont az Éva Vermut járatta le annyira itthon ezt a múfajt, hogy sokan nem is tudják mi az a vermut, mert az olcsó szarral azonosítják. A legtöbben a Martini vermutokat sem vermutként, hanem csak "martiniként" ismerik itthon. Hogy mi volt régebben, az meg az eladásokon nem segít.
Az Éva vermut valszeg sosem volt egy értelmes ital, de a végnapjaiban legalábbis már egy olyan kommersz likőr volt, amit a gyártója csak azért csinált, hogy a filléres almaborral kevert tisztaszeszt "vermut" címén alacsonyabb adónemben (köztes alkoholtermékként) tudja eladni. Elő is vette őket a hatóság érte, akkor szűnt meg a gyártása.
Ismerek valakit, aki fiatalkorában (90-es évek) itta, hát nem éppen igényes italok terén (sem), de még ő is az ocsmányak közt tartja számon, valahol a kommersz keverttel egy ligában.
Magyar ürmösborokat egyébként csinálnak 1-2 borászatnál, de az nem ugyanaz, mint a vermut.
Ezt valahogy sose értettem.
Az olaszoknak érdemes behozni a Martinit, nekünk nem érdemes a magyar fogyasztóknak vermutot készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!