Éhgyomorra inni, hogy elkerüljem a másnaposságot?
Hallottam valakitől, hogy ha az ember bulizni megy vagy csak összejön a haverokkal és iszogatnak, akkor érdemes inkább éhgyomorra inni.
Na de itt jön a lényeg, üres gyomorral hamarabb beüt az alkohol így sokkal kevesebb is elég ahhoz, hogy egy adott állapotot elérjek.
Én például egy este alatt általában 4-5 deci töményet iszok meg, itt már azért rendesen ittas vagyok és ennek megfelelően másnap fáj a fejem, rossz a gyomrom. Viszont ha ugyanazt a részegséget eltudnám érni mondjuk 1 deci töménnyel, mert előtte nem igazán ettem, akkor elvileg másnap nem lenne bajom. Hisz sokkal kevesebb alkoholt fogyasztok mint általában viszont ugyanolyan hangulatom lesz tőle.
Ez működhet?
Mert szeretek a barátaimmal inni/bulizni viszont a másnaposságot kifejezetten utálom.
Éhgyomorra se 1 dl kéne, hanem kb 3, a minusz 1 dl-ért meg felesleges kimaratnod a gyomrot, plusz valószínűleg emiatt másnap fájna a gyomrod, meg ha éhgyomorra iszol, sokkal hamarabb rosszul vagy.
Iszol egy felest, igyál rá 2 dl vizet, plusz lefekvésnél 3-4 dl-t, plusz egy kis sós nasit. Ezzel tudsz a legtöbbet tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!