Milyen a szűretlen sör?
Eljárás kb. ugyanaz, csak nem szűrik, ugyanúgy, ugyanabból készül oly értelemben, hogy a szűretlen sör is lehetne szűrt, ha megszűrnék.
Nem attól savanyú egy sör, hogy nem szűrik meg!
Ittam már olyat. Igyál te is olyat s akkor megkapod a kérdésedre a választ! Persze nem találsz minden boltban szűretlen sört, hacsak nem olyan tip. sört találsz, amit szűretlenül készítenek a nagy gyárak is, pl. búza, IPA, APA stb. de kb. bármilyen tip. sör lehet szűretlen.
A sörfogyasztók többsége szerintem nem vesz észre különbséget azon túl, hogy a szűretlen nem "átlátszó". Illetve akár úgy is ki lehet tölteni, ezt a komló és az élesztő fajtája dönti el, hogy ki lehet-e úgy tölteni, ülepedik-e (tudtommal, bár nem vagyok ebben egy nagy szakértő, majd kijavít, aki ért hozzá).
:D És az általad említett kettőnek olyan íze van, mint a búzának? Na ne már... mert akkor rendes búzát sem ittál még! Ott kezdődik a történet, hogy a búzasör kedvelői között bőven akad olyan, aki ki nem állhatja az IPA-t, APA-t! Hogy ne menjek tovább nekem az összes ismerősöm így van ezzel, aki a búzát kedveli. Ráadásnak okáért ezeknek keserűnek kellene ám lennie, az IPA-nak, APA-nak, a búza sörök meg jellemzően nem azok, keserűségük elenyésző.
A búzasör jellegzetes ízét a búza mint alapanyag adja, továbbá mint minden esetben, így a búzánál is a használt komló és élesztő...
Nem sokat, de igen, ittam már rendes búzasört is: Paulaner, Valentins, és Kronenbourg 1664 Blanc.
Bár más ízvilág, de ugyanolyan jók, mint a sima szűrt világos sör, ráadásul ez utóbbi az igazi SÖR , másfajtát (köztük búzát is) nagyon ritkán iszom!
"ráadásul ez utóbbi az igazi SÖR"
Ezt mégis ki mondta neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!