Mit lehet kezdeni egy rossz ízű, elrontott pálinkával?
Öregapámtól van,eléggé elrontotta, az íze is rossz, kerestem már egy-két koktél receptet a neten de azok mind minőségi pálinkákból készülnek,szóval nem tudom ebből mi lenne.Sajnos nem tudom mihez hasonlítani az ízét,simán rossz.Régóta főzi már az öreg és mindig finom de ez most borzalmas.Valami receptre lennék igazából kíváncsi,vagy, hogy van-e valami ami elveszi ezt a rossz ízt?Valakinek ha van saját tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban annak is nagyon örülnék.Azt pl láttam,hogy mézest lehetne belőle valahogy kotyvasztani de azt nem igazán szereti nálunk senki.Jó lenne megmenteni valahogy mert egy viszonylag nagy mennyiségről van szó:D
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha tényleg rossz, akkor ízesítve is rossz lesz, max. kevésbé, én ilyen pálinkákkal régen sose tudtam mit kezdeni, ha néha kaptam.
Ha már egyszer nagyobb mennyiségről van szó, szerezz vagy vegyél akármilyen aktívszén-granulátumot (ne port, mert azt utána nem lehet egyszerű szűrővel eltüntetni belőle), és literenként 1-2 teáskanállal tegyél bele. (Használat előtt vízzel most ki belőle az esetleges port.) Napi 1-2× rázogasd fel, kb. 2 hét múlva szűrd le, de tovább is rajta maradhat. Ekkor kapsz egy hasonlóan rossz, de sokkal enyhébb ízű pálinkát, amit már nagyon könnyű fűszerezéssel agyonverni. A legegyszerűbb a fahéj/szegfűszeg, vagy ha bírod, akkor a fűszerkömény, boróka is nagyon jó fedőízt ad ilyen pálinkának, a szárazságot esetleg ízlés szerint cukorral vagy mézzel ellensúlyozhatod. Vagy persze keresrűlikőr-recept is szóba jöhet.
Srácok, értsétek már meg, hogy aminek rossz az íze és az illata, azon semmi nem segít. Hiába ajánlgattok recepteket, meg aromát meg jó ég tudja mit, ha egyszer hibás az alapanyag, abból semmi nem lesz, csak egy nagy sz-r!
Kérdező, öntsd ki! Ki tudja mit rontott el az öreg, az is lehet, hogy földdel szennyezett volt a cefre vagy ecetesedének indult, rohadt/éretlen gyümölcsöt is beletett, vagy fertőzést kapott, mondjuk nem volt tiszta a hordó, esetleg napon állt, levegőt kapott stb...
Öntsd ki a francba, ne igyál rossz minőségű alkoholt, abból semmi jó nem következik! Nem kell belehalni, de attól még lehet rád rossz hatással.
#16, ezt pont úgy írod, mintha a magyar házi pálinka fogyasztók túlnyomó többsége valamiféle sznob ínyenc lenne. :D 10-ből 9 leszarja, hogy milyen íze és illata van, csak az a lényeg, hogy olcsó legyen, és fél liter kiüsse.
A másik, hogyha 3 hónapig áll benne a méz, szegfűszeg, fahéj és a gyömbér, soha nem mondanád meg, hogy milyen volt az alapanyag. A szegfűszeg annyira dominál, hogy mindent elnyom, a méz édesít még rajta, és már iható is.
Ki ne öntse akkor se, ha nem csinálja meg a kérdező, inkább 2-2,5 ezerért adja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!