Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan készük a vodka?

Hogyan készük a vodka?

Figyelt kérdés
2019. nov. 21. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Lepárlással. Én fiatal koromban borból főztem pálinkát.
2019. nov. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
2019. nov. 22. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Phoney ***** válasza:

A wiki-cikkben még nincs benne egyértelműen, de a vodkát szeszfinomítóban párolják le, mivel a vodka törvény szerint csak finomszesz lehet. Ezek 3-5 oszlopos rendszerek, ahol az első oszlop tetejére folyamatosan megy a cefre, a végén pedig jön le a tisztaszesz. Kisebb főzdékben egyszerűbb oszlopos lepárlóval is készülhet, hogyha az képes szabályos finomszeszt lepárolni, azaz 96%-os *és* előírás szerinti tisztaságú alkoholt, de az ilyen vodka elég ritka. Finomítás után van, amelyik vodkát aktívszénen szűrik, de nem mindegyiket.


Bármilyen mezőgazdasági alapanyagból készülhet, de gabonán kívül bármi egyébből már csak különlegességként készül vodka. (Meg néhol a legolcsóbbak répamelaszból, de itthon szerencsére már felváltotta a kukorica.)

2019. nov. 25. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!