A hűtött (jéghideg) italoktól miért lehet jobban berúgni, mint a szobahőmérsékletűtől?
Figyelt kérdés
2019. szept. 28. 17:15
1/6 anonim válasza:
Nem lehet.Ilyent én nem tapasztaltam.
2/6 anonim válasza:
Ezt hol hallottad? Csak ugyanannyira lehet tőlük berúgni, a hőmérsékletüknek semmi köze hozzá!
3/6 A kérdező kommentje:
Meg nem mondom már,hogy hol hallottam, de állítólag amikor le van hűtve bármilyen cucc,akkor megkristályosodnak a részecskék,és így erre a halmazállpotra jobban reagál a szervezet!
2019. szept. 28. 22:04
4/6 anonim válasza:
Inkább csak jobban esik hidegen, az alkoholtartalmát is kevésbé érzed és többet iszol.
5/6 Phoney válasza:
Csak akkor lehet, hogyha a hideget szaporábban iszod. Ez előfordulhat pl. olyanoknál, akiknek töményből csakis a mélyhűtőtt esik jól.
Hogy „megkristályosodnak a részecskék,és így erre a halmazállpotra jobban reagál a szervezet”, annak természetesen semmi értelme nincs.
6/6 anonim válasza:
Csak jobban csúszik a hideg pia (ez főleg a töményeknél igaz, de én a borokat, söröket sem szeretem melegen), mint a napon hagyott vagy szobahőmérsékletű húgymeleg alkohol. Nekem mindig hányingerem lesz ha melegen iszok valamit, ezért nem iszok tovább belőle, tehát nem rúgok be. Kérdés megmagyarázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!