Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkoholizmusnak számít...

Az alkoholizmusnak számít haminden egyes nap megiszok egy doboz sört de úgy, hogy felöntöm ásványvízzel? (kb 3-4 decivel)

Figyelt kérdés
2019. szept. 28. 17:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
10. Én nem szeretném megmondani kit csinálj. Ha jól esik igyál. De a tény attól még tény marad.
2019. szept. 28. 21:18
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Így van, mi nem mondjuk meg, hogy mit csinálj, de ez attól még tény marad! A felöntésnek semmi köze hozzá, és napi 1 doboz sör nem sok, de ha abszolút nem bírsz ki egyetlen napot sem nélküle, akkor igenis alkoholista vagy, ez a lényeg!
2019. szept. 28. 21:36
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Természetesen az alkoholizmusnak is vannak fokozatai. A tiéd még enyhe, de a rendszeresség már kialakult, tehát valódi alkoholizmus orvosi értelemben.

Sajnos - ahogy a válaszokból - is kitűnik, a társadalom ezt elfogadja. A jelenségnek egyébként van neve is: szint-ivásnak hívják.

Olvass utána, van hozzá irodalom.

De már megtetted az első lépést, kiírtál egy ilyen kérdést. Tudat alatt érzed, hogy ez így nem jó neked. Sok sikert kívánok a változtatáshoz.

2019. szept. 29. 08:53
 14/25 anonim ***** válasza:
86%
Komolyan érdekel, hogy akkor eleve miért tetted fel a kérdést?!
2019. szept. 29. 20:47
 15/25 anonim ***** válasza:
28%
Miért nem iszol valami jó bort felöntve ásványvízzel (fröccs)? Az ütősebb, meg nem olyan az íze mint a vizeletnek (bár én még nem ittam vizes sört, de valami olyasmi ízet képzelek neki). Sőt én már pálinkát is ittam ásványvízzel keverve, de inkább ne próbáld ki.
2019. szept. 29. 23:10
 16/25 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy én 1 liter bort szoktam meginni 1 nap (de nem mindig) szintén felöntve ásványvízzel, és én sem tartom magam alkoholistának, akkor te az egy söröddel, max kocaalkoholista vagy.
2019. szept. 29. 23:16
 17/25 anonim ***** válasza:
34%
Ha az is napi fél liter sör hosszabb távon sem káros a szervezetre, ha napi 3-4-et innál az már azért komolyabb dolog lenne.
2019. szept. 30. 05:04
 18/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem a mennyiség számít (meg nem is az hogy mennyi vízzel keverik) hanem a rendszeresség.

Akkor beszélünk függőségről, ha a beteg élete részévé vált az alkohol fogyasztás. Nélküle nem bírja sokáig. A mennyiség csak az egészgégi állapotot befolyásolja, nem a függőséget.

2019. szept. 30. 11:33
 19/25 anonim ***** válasza:
76%
Én inkább attól íjednék meg hogy sört felönteni vízzel. :D Szentségtörés a javából. :D
2019. okt. 1. 00:42
 20/25 anonim válasza:
24%
13as: mivel a napi egy sör nem számít kóros ivásnak, azért szerintem nem számít szint-ivásnak.
2019. okt. 3. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!