Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nektek is feltűnt, hogy az...

Nektek is feltűnt, hogy az alkohol mennyire lelassítja az időt, vagy épp felgyorsítja a gondolataitokat?

Figyelt kérdés

Főleg akkor ha pár haverral vagytok, akivel mély témákról beszélgettek, vagy egyedül isztok és van időtök filozofálni.

Főleg az utóbbi esetben sokszor ledöbbent, hogy hányezerféle gondolaton ment már át az agyam mondjuk politikai vagy vallási témakörben, hány dolgot megvitattam képzeletbeli ellenlábasokkal, akik felvetnek más érveket, ahogy Platón és Szokratész is írta dialógusait, aztán látom, hogy pl. még csak 2 óra telt el, az elmémnek meg egy napnak tűnik.

2019. aug. 18. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Szerintem ennek az az oka, hogy az alkohol értágító hatású. Így a megnövekedett agyi vérellátás segíti az az agyműködést.
2019. aug. 18. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Nálam épp fordítva múködik,felgyorsítja az időt,és lelassítja az elmém.
2019. aug. 18. 19:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ittasság mértéke határozza meg, enyhe alkoholfogyasztás esetén tapasztalható valószínűleg e jelenség, egyébként pont fordítva van szerintem.
2019. aug. 18. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, enyhe alkoholos befolyásoltságra kell gondolni
2019. aug. 18. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont hogy felgyorsítja. Ha jól berúgok a képszakadás határán úgy telik el egy éjszaka mintha csak 1-2 óra lett volna. Egyébként kisebb mennyiségben fogyasztva én is gyakran filozofálok olyan dolgokról amiről józanul nem.
2019. aug. 18. 21:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Van, amikor átmegyek filozófusba, és száguldanak a gondolataim, de valamikor inkább lelassulok.
2019. aug. 20. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, én eddig mindig lassultam tőle, minél többet iszom, annál jobban, de nincs olyan mennyiség, ami felgyorsítana.
2019. aug. 20. 23:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Én ha iszom, kb. 3x-os szórzóval gyorsítva telik az idő, de semmiképpen sem tűnik lassabbnak az idő múlása. Innen ered a magyar nyelben a "mulatás" szó is.
2019. aug. 22. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!