Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Vadalma pálinka miért ilyen...

Vadalma pálinka miért ilyen drága?

Figyelt kérdés
6-7-8 ezer forintok a 3,5-5 decis kiszerelés
2019. aug. 15. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Mert nem puha, cukros, lédús gyümölcs.

Az almák 2–4 cm átmérőjűek, éretten zöldessárga színűek, esetleg pirossal árnyaltak (gyakran a napsütötte oldalukon), ízük nagyon fanyar, húsuk kemény.

Elég strapás ebből az "almából" jelentős mennyiségű lét produkálni.

Azért drága, mert kuriózum.

2019. aug. 15. 19:11
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi. akkor szerintetek ennek cefréjét tuti hogy valamilyen szinten cukrozniuk kell? mennyi maradhat meg az aromájából? szerintem én még nem is ettem életem folyamán vad almát, nyersebb zöldalmára hajazhat ízre, állagra gondolom. viszont almapálinka kifejezetten ízlett, meglepődtem utána hogy milyen jellegtelennek tartják sokan
2019. aug. 15. 19:15
 3/5 mindentudó99 ***** válasza:
77%
A bolti pál8nkák cukor nélkül készülnek. Lehet rgy mázsa vadalmából két liter se lesz persze hogy drága.
2019. aug. 15. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Én mondjuk egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy a vadalmából csak úgy magában csinálnának pálinkát. Már csak azért se, mert a minimális cukortartalma miatt esetleg nem indul be elég gyorsan az erjedés, még élesztővel se, és rothadásnak indul a zúzalék.

Mivel cukrot nem szabad beletenni, ezért szerintem étkezési almát használnak, mondjuk, fele-kétharmada részben. A vadalma elég ritka dolog, nem termesztik, nem tudom, hogy tudnának olyan sok tonnát felvásárolni, hogy csak tisztán használják.

De ha valaki tudja linkelni valamelyik gyártó nyilatkozatát, hogy kizárólag vadalma van benne, akkor el fogom ismerni, hogy tévedtem, mert amit leírtam, az csak a saját véleményem. :)

2019. aug. 15. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehúzás az egész. A legtöbb vadalma pálinka nem is látott vadalmát. De a valódinak is nagyobb része sima alma. Ugyanaz a helyzet mint a birsalmával. Ott is megijesztik vele, és jóval drágább.
2019. aug. 15. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!