Ha elkezdek rendszeresebben kávézni, lesz valami káros következménye?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a kávét, de régen mindenki mondta nekem, hogy ne szokjak majd rá, mert nem egészséges. Ellenben mostanában azt hallom, hogy sok pozitív hatása van. 17 évesen nem korai elkezdeni kávézni?2019. júl. 7. 18:16
1/4 anonim válasza:
Kis mértékben a kávé tényleg kifejezetten egészséges, pláne ha alacsony a vérnyomásod (ha magas, akkor viszont nem ajánlott rendszeresen inni).
Napi 2-3 csésze szerintem rendben van, annál többet ne nagyon igyál, mert akkor már könnyű rászokni.
2/4 grafno válasza:
En szerencsére ingyen jutok jó minőségű kávéhoz és kb 12 eve iszom napi 3-8 hosszút és semmi bajom. Viszont a kotyogos, ami a szüleimnel van abból 3utan már nem érzem jól magam, attól már voltam rosszul, abban erősebb a koffein vagy a mennyiség egyadagban mint a kaveatuomateban
3/4 anonim válasza:
Napi egytől semmi bajod nem lesz.
4/4 anonim válasza:
Ezt érdemes elolvasni:
Gyerekkoromban nekem is bemesélték a szüleim, hogy ne igyak kávét, mert káros, de én már akkor is hülyeségnek tartottam. :)
Bajod nem lesz tőle az biztos, de ha vérnyomásra érzékeny vagy, akkor próbáld kerülni a robusta tartalmú kávékat, azokban több a koffein. Arabicából én pl. simán meg tudnék inni napi 4-6 csészével is (ha akarnék, mert egyébként a friss pörkölés az nagyon drága és hamar elfogyna így). Ehhez képest a magas robusta-tartalmú blendek már 2 csésze után beütnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!