Ti ezt elhiszitek, hogy a vakteszten a Penny kólája jobb lett mint a Coca Cola?
Yyyyyyyyyyyyup
Állandóan változik a Coca-Cola íze: persze függ hogy fémdobozos, üveges, műanyagpalackos (azon belül is kicsi vagy nagy palackos), de már van egy utóíze ami nem tetszik
Régebben a Pepsi-nek volt egy borzalmas utóíze számomra, lehet azóta másak az ízlelőbimbóim vagy nem tudom, de ittam mostanában és nem is volt rossz
Igazából próbálok leszokni ezekről a löttyökről, mert drágák: szeretem az ízüket, de drága minden ilyen üdítő nekem
El. Az ízélményhez nagyban hozzájárul a tudat is hogy mit iszol. A Coca Colának pedig elég jó a marketingje, az emberben akár csak tudat alatt is de ott van a sok kívánatos reklám emléke a gyöngyöző, jeges, hűsítő üdítőről. Igazság szerint az ízélménynek csak töredékét adják az ízlelőbimbóid, a többi az illatból, a látványból, az ételhez/italhoz társított képből illetve a korábbi tapasztalatok emlékéből tevődik össze.
Ha mindezen utóbbi faktorokat kivesszük a képletből, az természetesen teljesen más eredményt adhat, mint az összes együtt.
A coca-cola folyamatosan reklàmozza magát. Ha megnézitek, akkor pl a hazai youtuberek egy részére óriási promóciókat találnak ki(utazásokat pl).
Akkora reklámja van, hogy szerintem akaratlanul is jobbnak érezzük. Meg a hagyományok is, szerintem mindenki gyermekkora óta issza (ki milyen gyakran).
Vakteszten persze, hogy másabb. Persze szubjektív minden, kinek mi ízlik.
De én elhiszem, hogy valós, a saját márkás üdítők elég jók sokszor. Én őszintén szólva sokkalom már a coca és a Pepsi árát, lassan 400 egy nagy palack, pedig az idők során szépen összement, a coca cola már csak 1,75 l.
Az ice teàkkal is így vagyok, a saját márkás 80 forintos számomra ugyanolyan élményt ad, mint a nagy márkák 300-400 forintos teàja.
De az összes terméknèl egyre jobbak a saját márkák. A lidl, aldi, penny termékei különösen (Spar, tesco annyira nem jön be nekem)
Az eredeti kóla 2 literjének bekerülési ára ~0.079 dollár (hivatalos, flakonnal), azaz kb 23 Ft. Ezt olyan 400 Ft körül vesztegetik nálunk, szóval ez ~1600 %-os árrésecske. Ízlelgessétek. Természetes hát, hogy az ezt drágálló réteg nem fogja elsőnek választani egy olyan tesztben, ahol az árérzékenység az elsődleges szempont. Az ilyen sosem erről szól hanem arról, hogy olcsó = jobb a proletárnak, drága = kizsákmányoló nyugati karvajtőke terméke. A számok alapján van benne igazság, de a Freeway kóla egy édesítőszeres borzalom, ihatatlan. Akkor már inkább Queen Cola, ha túlárazott vackokról van szó.
Itt merőben más a sorrend:
Igazad van, bocsi. :D
Na én vettem egy hete. Igazából annyira nem volt rossz, egész jó íze volt, igaz, nem olyan intenzív, kicsit cola-szörp szerű, de magához (meg az árához) képest egész jó. Meg nekem túlzottan szénsavas, de ez csak én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!