Hogyan készülnek az alkoholmentes italok?
Hol hallottál alkoholmentes pálinkáról, unikumról, vodkáról?
Pezsgő készülhet erjesztés nélkül gyümölcsléből is, csak szén-dioxid kell hozzá.
A sört-bort alkoholmentesítik. Erre elvileg két módszert használnak, az egyik a desztilláció (lényegében kifőzik belőle, bár ennél kicsit bonyolultabb úgy csinálni, hogy jó legyen az eredmény).
A másik a szűrés, amivel az alkoholt és a vizet elkülönítik, és a vizet utólag pótolják. (A savakkal nem tudom, mit csinálnak.)
Alkoholmentes pálinka és vodka nincs (illetve az utóbbit víznek hívjuk...). Pálinkából elméletben nem volna lehetetlen olyan alkoholmentes változatot csinálni, ami (talán) hasonlítana az igazira, viszont ezt csak olyan „ufótechnológiával” tudnám elképzelni, ami minden kongenert tetszőlegesen tud leválogatni az alkoholról.
Én elhiszem neked, hogy hallotál alkoholmentes pálinkáról, csak jobban utána kellett volna nézned, hogy mi is az.
Nincsenek olyan aromakészítmények, amik önmagukban jól visszaadnák egy pálinka, whisky, stb. ízét, még tiszta alkohollal együtt sem.
Ha az igazi pálinkát (whiskyt, stb.) alkoholmentesítenék, akkor pedig elveszne az összes olyan szekunder aroma is, amik nélkül nem fognak hasonlítani többé, és alkohol nélkül csak valami seízű émelyítő lötty maradna.
„Gyógynövénylikőrt” lehetne csinálni alkohol nélkül, csak az is egy sűrű teára hasonítana, nem likőrre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!