A black tea és az earl grey tea között mi a különbség?
"...épp most ért le a lépcső aljára, és hajlandó nektek bemutatkozni:
- Micimackó.
Amikor először hallottam a nevét, én is azt kérdeztem, amit ti akartok kérdezni: "Hát nem fiú? Azt hittem, fiú."
- Én is azt hittem - mondja Róbert Gida.
- De hát akkor nem lehet Mici a neve! Mért hívod Micinek?
- Nem én hívom...
- De hát azt mondtad.
- Mert úgy hívják. Nem érted, hogy úgy hívják?"
A yellow LABEL meg a green LABEL nevében a LABEL cimkét jelent, azaz semmi köze a TEA színéhez!
Ez olyan, mint a piros pöttyös túró rudi, az sem piros!
Azt én értem hogy a label az címke, csakhogy ha megfigyeled, akkor a legtöbb gyártó - viszonylag könnyen belátható okokból - a zöld teáit általában zöld színű dobozokban, a fehér teáit fehér színű dobozokban forgalmazza.
Namost a Lipton zöld színű dobozba, ordító "green" felirattal fekete teát csomagol, ami - valljuk be - azért valahol mégiscsak hülyeség.
3 különböző absztrakciós szintet keversz.
A "black tea" csak annyit jelent, hogy fekete tea, ami a tealevelek kezelési módjára utal.
Az "Earl Gray" egy teakeverék, ha úgy tetszik egy recept, amit nagyon sok teagyártó készít és árul.
A "Yellow Label" a Lipton cég egyik fantázianévvel ellátott konkrét terméke. Ahogy azt már említették, a yellow a címke és nem a tea színére utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!