Tojásból lehet pálinkát főzni?
Mivel van tojáslikőr, ezért elgondolkodtam rajta, hogy vajon akkor pálinkát is lehet-e?
Bár annyira nem gondolom ezt komolyan, csak a csirkepálinkás mém ihlette a kérdésemet, de azért komoly válaszokat várnék.
A "pálinkát főzés" gyakorlatilag a gyümölcsben lévő cukrok alkoholos erjesztése majd lepárlása. Tehát a kiindulás tulajdonképpen a cukor, ami egy szénhidrát.
A tojás főként fehérjéből és zsirból áll, szénhidrát tartalma egy db-nak kb 0.6 g, és az sem cukor. Ezért nem lehet belőle pálinkát főzni.
Nem, de pörkölt minden további nélkül lehet belőle :) Ugyanez vonatkozik a csirkére is.
Ahogy már írták, a cukor alap a pálinkánál, az pedig ezekben elég kevés van :)
A likőr mindig ízesített szesz, és a nevét is mindig az ízesítőanyagáról kapja. Csirkelikőrt pl. lehetne csinálni, csak hát ki inná meg.
Szeszfőzéshez az erjeszthető cukrok helyett másféle olyan szénhidrát is megfelelne, ami cukorrá konvertálható (pl. keményítő, inulin), de a tojás összes szénhidráttartalma jelentéktelen, 1%-nál kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!