Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Tojásból lehet pálinkát főzni?

Tojásból lehet pálinkát főzni?

Figyelt kérdés

Mivel van tojáslikőr, ezért elgondolkodtam rajta, hogy vajon akkor pálinkát is lehet-e?

Bár annyira nem gondolom ezt komolyan, csak a csirkepálinkás mém ihlette a kérdésemet, de azért komoly válaszokat várnék.



2018. máj. 17. 01:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A tojáslikőrnél sem a tojást erjesztik, hanem külön adják hozzá az alkoholt. Nem tudom, de szerintem erősen szalmonella-gyanús ötlet.
2018. máj. 17. 02:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
100%

A "pálinkát főzés" gyakorlatilag a gyümölcsben lévő cukrok alkoholos erjesztése majd lepárlása. Tehát a kiindulás tulajdonképpen a cukor, ami egy szénhidrát.

A tojás főként fehérjéből és zsirból áll, szénhidrát tartalma egy db-nak kb 0.6 g, és az sem cukor. Ezért nem lehet belőle pálinkát főzni.

2018. máj. 17. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem, de pörkölt minden további nélkül lehet belőle :) Ugyanez vonatkozik a csirkére is.


Ahogy már írták, a cukor alap a pálinkánál, az pedig ezekben elég kevés van :)

2018. máj. 17. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Phoney ***** válasza:

A likőr mindig ízesített szesz, és a nevét is mindig az ízesítőanyagáról kapja. Csirkelikőrt pl. lehetne csinálni, csak hát ki inná meg.


Szeszfőzéshez az erjeszthető cukrok helyett másféle olyan szénhidrát is megfelelne, ami cukorrá konvertálható (pl. keményítő, inulin), de a tojás összes szénhidráttartalma jelentéktelen, 1%-nál kevesebb.

2018. máj. 17. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönmöm a válaszokat. A szalmonella szerintem kizárva, mert 50%-os alkoholtartalom felett kevés vírus marad életben. :)
2018. máj. 17. 22:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!