Tudnátok ajánlani kávébabot v60-hoz?
Miért akarsz hozzá kávébabot? Ez egy egyszerű hosszú kávé készítő szerkezet, ahol a filterbe tett őrölt kávéra ráöntöd a forró vizet. Persze ebből sose kapsz eszpresszó kávé minőséget. Ami a típust illeti, eszpresszó kávé esetén én is az Arabica kávékat tartom jónak, esetleg egy nagyon kevés Robustával keverve (pl. Lavazza), de szerintem ennél a főzőnél mindegy. Így sem lesz valódi kávé, meg úgy sem.
A használatot illetően meg ezeket nézd meg: [link] vagy [link]
1# Azért mert közepes méretre őrölt kávét célszerű használni az ilyen kávéfőzőkkel. A boltban kapható előre őrölt kávék meg túl finomra vannak őrölve. Nem nem csak 9 baros espresso géppel lehet valódi kávét készíteni.
Amazonon keresgélj ott vannak vélemények is a kávékról. Azt írd be hogy coffee beans, whole beans.
Magyarországon ami boltban kapható, egyedül a Tchibonak van a Privat kaffee termékcsaládja ami ilyen fajta. Van Guatelamai, afrikai meg még jó pár. Kék színű megismered. Olyan 2600/fél kg áron van. Sparokban szokott lenni leginkább elérhető, Tescoban drágább.
Eddig csak a Guatemalait kóstoltam de az nagyon bejött, teljesen lehet utána érezni a gyümölcsös utóízt percekig.
HA frissebbet szeretnél, akkor talán [link]
Én tőlük még azért nem rendeltem mert nem szeretnék rászokni. :)
Ja és ha még nem ismered, keress rá a 40-60 as szabályr
a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!