Az almalétől nem lehet ciánmérgezést kapni?
Figyelt kérdés
Úgy készítik az almalevet, hogy minden almát kipréselnek, velük együtt a magvakat is. A magvakban cián van, és ha az egyik palackba véletlenül pont annyi cián koncentriáció kerül, hogy mérgezést lehet kapni? Tudom, hogy kicsi az esélye, de ha mégis?2018. jan. 2. 20:41
2/7 anonim válasza:
Nézz utána, hogy mennyi van egy magban, és hogy mennyi lenne már veszélyes.
Mindegyik palackba ugyanolyan koncentrációban kerül, hiszen nem palackonként történik az almalé kipréselése.
3/7 anonim válasza:
Nézz utána, mennyi cián lehet maximum az almamagban, és ahhoz hány almára lenne szükség, hogy egyáltalán mérhetö mennyiség kerüljön az almalébe.
4/7 A kérdező kommentje:
De ha kipréselnek kb 1500 almát, és abból merítenek, akkor mennyi az esélye, hogy az egyik palackba több ciánkoncentráció kerül?
2018. jan. 2. 21:11
5/7 anonim válasza:
Ha a fürdőkádadat almalével töltöd fel, és kiiszod egy nap alatt, még akkor sem a benne lévő ciántól lesz bajod...
6/7 Phoney válasza:
0 az esélye. A ciánfiúk és ciánlányok nem klikkedesnek a kádban.
7/7 anonim válasza:
Engem azzal riogattak kiskoromban, hogy a barackmagban is van cián. Próbaképpen telepucoltam egy 5 literes üveget barackmagbelsővel, majd megettem az egészet. Semmi bajom nem lett. Egyébként a lékészítésnél nem ledarálják a belső részeket, hanem kipréselik, vagyis a prés-szitán fennakadnak a nagyobb belső részek, magház, mag, stb. Túlaggódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!