Fekete teát főzők és mindig teli van ilyen fekete darabkákkal mi ez, és mit lehet vele tenni?
Figyelt kérdés
2017. szept. 28. 19:30
1/8 anonim válasza:
Gondolom a teaőrlenény. Szűrd le ha nagyon zavar
2/8 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint a silányabb minőségű teákra jellemző ez, de ez sem mindig igaz. Én megvárom amíg leülepszik és úgy iszom hogy ott is maradjanak.
3/8 Alain Delon válasza:
1. A teát nem főzni kell, hanem leforrázni, és kb. 3-5 perc áztatás után leszűrni vagy kivenni a filtert.
2. Milyen teánál tapasztalod a jelenséget?
4/8 anonim válasza:
Csersav, és azért van mert túl sokáig áztatod.
5/8 anonim válasza:
Ha jól gondolom, filteres teából készíted.
Ahogyan az egyik hozzászóló írta, valószínűleg a tea gyengébb minősége miatt tapasztalod ezt. (Túlságosan apróra őrölt vagy éppenséggel teaőrlemények maradéka.)
Én ilyenkor leszűröm, de az eredmény így sem lesz tökéletes: pici porszerű üledék még mindig maradhat. (Hagyományos teaszűrő-használattal...)
6/8 anonim válasza:
....egyéb teaőrlemények maradéka, azaz: a méret szerinti osztályozás (szitálás) legkisebb, még eladható szemcseméretű része....
7/8 Őry Péter válasza:
Telealevél darabok. Plain and simple
8/8 anonim válasza:
Tealevél darabok, ha rendes teát akarsz inni vegyél szálasat és hozzá filtert (müllerben vettem anno 4 méretben, egy kis zacskó, beletöltöd a teafüvet és belelógatod a teába), az jobb minőségű teából van, kicsit drágább de megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!