Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Igazi üvegből készült flakonba...

Igazi üvegből készült flakonba töltött kóla a boltban?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam a Sparban és ott láttam, hogy az 1 Literes kólát igazi üvegből készült flakonban árulják. Valaki tudja, hogy mi ez és miért nyomatják a kólát rendes üveg-üvegbe? (Csak azért kérdem, mert én sem a neten, sem reklámban nem találkoztam ezzel. Amúgy tök retró szerintem és nekem nagyon bejött annak ellenére, hogy nem vagyok nagy kólafan.)
2017. aug. 11. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
26%
A PET-korszak előtt csak üvegben volt kapható. Mivel elvileg az összetétele a PE-ből káros anyagokat old ki, így próbálják "egészségesebbé" tenni.
2017. aug. 11. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Én is láttam kb 500 forint volt és teljesen más ize van mint az Palackosnak az üveges finomabb szerintem nekem legalább is ez finomabbnak tünt
2017. aug. 11. 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen meglovagolják a retró-hullámot. Régen ( úgy a '90-es évek elejéig, amíg meg nem jelentek a PET palackok)ilyen üvegben lehetett kapni.

Ugyanaz a a cola van benne mint a PET-ben, csak literje közel a háromszorosába kerül.

2017. aug. 11. 18:46
 4/8 anonim válasza:
50%
Melyik Spar-ban, hol?
2017. aug. 15. 13:08
 5/8 A kérdező kommentje:

# 4

Szerintem minden nagyobb Sparban vagy boltban kapható. Én a belvárosban találkoztam vele (Pesten).

Amúgy időközben rájöttem hogy hiába van "jobb íze" az üveges változatnak, valójában gond is van vele.

- Nehezebb szállítani (a súly és a törékenység miatt).

- Nem lehet az üveget visszaváltani (legalábbis nincs az üvegre írva hogy visszaváltható.

Ha valakinek mégis sikerült visszaváltani, az pls tudassa már velem (mivel a 0,5 literes üvegeket visszaváltják).

Ezt leszámítva nekem tetszik maga az üveg. Lehet más folyadék tárolására is használni miután a kóla kiürült belőle és a csavaros kupak miatt le is lehet zárni.

2017. aug. 15. 14:22
 6/8 anonim válasza:
50%

Ez ilyen szörpös palack ugye?

Az mégsem az "eredeti"...

2017. aug. 15. 21:48
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

Amit a Sparban árulnak, üveges formában, abban is ugyan az a Cola van mint a műanyag palackosban.

Igazi üveges Cola, amit kis üvegben lehet kapni, olyat a boltok nem árulnak, csak éttermekben, büfékben, kocsmákban lehet venni.

2017. aug. 16. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez csak marketing, semmi más. Gyanítom az árazása úgy van megoldva, hogy megérje nekik. Egyébként 90-es évek előtt mindent hasonló üvegben árultak.
2017. aug. 19. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!